|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» KL
(Born-5)
Sob Sty 28, 2012 13:12
Nauka w wieku 50+
Witam serdecznie.
Chciałbym dowiedzieć się czy dużo jest tu osób w tym wieku
uczących się po raz pierwszy obcego języka w tym języka angielskiego. Jak Wam idzie nauka, co sprawia najwięcej trudności
dla początkujących?
Ja jako początkujący mam problemy z pisownią oraz z ćwiczeniami
przeszedłem 6 lekcji i stoję na nr 4 lekcji na ćwiczeniach , tworzenie pytań szczegółowych i przeczeń w Present Simple.
Jeśli Macie czas i ochotę piszcie na forum.
Pozdrawiam.
Krzysztof
» kasiawojt
(Born-2)
Sob Sty 28, 2012 15:46
Re:Nauka w wieku 50+
Nie mam jeszcze co prawda 50, ale niewiele brakuje (na pewno 40 z dużym plusem).Nie jest to moja pierwsza nauka angielskiego, ponieważ uczyłam się trochę na studiach. Ale było to bardzo, bardzo dawno w związku z czym niewiele pamiętam. Do nauki j. angielskiego przymierzałam się już kilka lat, ale dopierpo teraz wzięłam się do tego tak poważnie. Zapisałam się do szkoły językowej. Niestety w mojej grupie są sami młodzi ludzie i widzę znaczną róznicę pomiędzy mną a nimi. Zanim ja przetworzę sobie w głowie co powie po angiesku lektor oni już odpowiadają. Efekt jest taki, że postanowiłam po pierwszym semetrze zrezygnować i uczyć się w domu poprzez tę stronę.
Myslę, że mozna uczyć się w tym wieku, tylko trzeba liczyć się z tym, że trzeba poświęcić dwa razy więcej czasu. Polecam też uczyć się z róznych źródeł, inne strony, samouczek-książka. Życze powodzenia!
» KL
(Born-5)
Sob Sty 28, 2012 18:21
Jednak młodość bierze górę ,mam koleżankę która zapisała się do szkoły językowej i też zrezygnowała nie mogła nadążyć za młodymi.
Mówią że na naukę nigdy nie jest za późno, tylko w naszym wieku
o wiele , wiele więcej trzeba poświęcić czasu.
Pozdrawiam.
» ~Andrzej 001~
(Gość)
Sob Sty 28, 2012 22:49
Ehh. tam ^^
Mam 56 lat i uczęszczam do szkoły językowej OLymp, uczą metodą Callana 4 razy szybciej! Serdecznie polecam jestem teraz w średnio zaawansowanej grupie , jeśi jesteś systematyczny, dasz radę ;).
» KL
(Born-5)
Sob Sty 28, 2012 23:59
No to super tylko pogratulować,a jak długo się już uczysz ile razy
w tygodniu są lekcje?
» aleksandra44
(Born-4)
Nie Sty 29, 2012 11:41
:D Witam wszystkich -pelnoletnich- ciesze sie,ze jest ta strona.Jasne,ze trzeba troche wiecej czasu na nauke ale za to jaka frajda! Ja za kilka dni skoncze 71 lat - no to chyba jestem nawet w tym gronie nestorka? Najwiecej klopotow sprawia mi wymowa i ortografia.Ale trudno,nikt nie powiedzial,ze bedzie latwo.Nauka jezyka bardzo dobrze sluzy mozgowi.Zmusza go do wysilku i to jest najwazniejsze. Nie zalamujmy sie Aleksandra44
» ewamariae
(Newbie-10)
Nie Sty 29, 2012 15:04
Aleksandra44
Jesteś niesamowita :D Jesteś super.
» joan40
(Born-2)
Wto Sty 31, 2012 20:31
Kiedys uczyłam sie angielskiego ale miałam 30 lat przerwy i teraz na Uniwersytecie 3 Wieku przypominam sobie słówka i gramatyke. To trudne, ale staram sie.
|