|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» adamo716
( Friend -526) 
Sob Sty 28, 2012 12:33
In addition to if you have some problems
czy to zdanie jest poprawne ?
In addition to if you have some problems , you don't have to afraid to come up with other problems than working .
nie jestem pewny , co do tego zdania .czy mógłby ktoś na to spojrzeć ?
» Trophy
(Occasional Member-127) 
Sob Sty 28, 2012 15:58
Re:In addition to if you have some problems
Ja bym wywaliła "In addition", a zrobiła z tego wersję uprzejmą 1 okresu warunkowego.
If you should have any problems concerning matters other than work, you shouldn't be afraid off revealling them.
A nawet można zaszaleć i walnąć inwersję na początku:
Should you have any problems concerning matters other than work, you shouldn't be afraid off revealling them.
Mam nadzieję, że takie miało być pierwotne znaczenie.
» adamo716
( Friend -526) 
Sob Sty 28, 2012 16:09
No ok :)
ale czy to znaczy to samo co
jesli ty masz jakis problemy inne niż praca nie musisz sie bać przyjśc i porozmawiac o nich
» Trophy
(Occasional Member-127) 
Nie Sty 29, 2012 2:41
If you should have any problems concerning matters other than work, you shouldn't be afraid off talking to me about them.
Teraz brzmi tak jak chcesz. ;)
» adamo716
( Friend -526) 
Nie Sty 29, 2012 8:43
Dzięki ;)
|