Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Wypracowanie

Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» kartom01 (Born-4)
Pią Sty 27, 2012 16:38
Wypracowanie

Witam, mam prośbę : posługując się poniższymi pytaniami napisałem wypracowanie pt.: 'a holiday raport'
czy ktoś mógłby to sprawdzić ? potrzebuję tego pilnie a nikt nie chce mi pomóc. Będę bardzo wdzięczny :)

-Where did you go ?
- When did you go ?
- Who did you go with ?
- How did you get there ?
- How long did you stay ?
- Where did you stay ?
- What did you do ?
- Did you buy anything ?
- Did you have a good time ?
- Did you have any problems ?

I went to Zakopane last July with my Friend. We get there my car. We stayed for a 3 day in my uncle's cottage nearby Zakopane. First day We walked on mountain We achieved the higgest top in Tatras moutain . We climbed on Rysy. In the evening We played card games and chess. The next day We walked on Krupówki street where We bought some sovenirs for our families. The weather was wonderfull. Then We ate dinner in restaurant. We ordered tomato soup and big steak of mutton with potatoes and vegetables. In the evening we went on Gienek Loska Band concert. Third day We toured to Slovakia. We visited Water Park and then/exactly I learnt swimming. When we back to home We got flat tyre and I must fixed/change wheel.
It was fantastic time and I would come back there again.

[ Dodano: Pią Sty 27, 2012 18:18 ]
Pomoże mi ktoś ?

» natalkaa92 (Occasional Member-141) Occasional Member
Pią Sty 27, 2012 18:22

I went to the Zakopane last July with my friend. We get there by my car. We stayed there for a 3 day in my uncle's cottage nearby Zakopane. First day we walked in the mountains. We achieved the higgest top of one of the mountain in tatry . We climbed on Rysy. In the evening We played card games and chess. The next day we walked on Krupówki street where we bought some sovenirs for our families. The weather was wonderful. Then we ate dinner in restaurant. We ordered tomato soup and big steak of mutton with potatoes and vegetables. In the evening we went on Gienek Loska Band concert. Third day we went to the Slovacia. We visited Water Park and then I learnt swimming. When we have coming back to home we get flat tyre and I musted change wheel.
It was fantastic time and I would come back there again

» kartom01 (Born-4)
Pią Sty 27, 2012 20:10

Dzięki serdeczne :) Mam pytanie : czy aby na pewno Słowacja w języku angielskim to 'Slovacia' a nie 'Slovakia' a Tatry 'Tatras' i czy do czasownika modalnego 'must' na pewno dodajemy końcówkę -ed ??

» mrtom ( Specjalista -1161) Platinum Member
Pią Sty 27, 2012 20:13

dobre pytania! Jeśli chodzi o Tatry, to ok.

» kartom01 (Born-4)
Pią Sty 27, 2012 20:59

I went to Zakopane last July with my Friends . We got there by my car. We stayed for 3 days in my uncle's cottage near Zakopane. The first day we walked on the mountain. We reached the highest top in a Tatras moutains - we climbed on Rysy. In the evening we played card games and chess. The next day we walked on Krupówki street where we bought some souvenirs for our families. The weather was wonderful. Then we ate dinner in the restaurant. We ordered tomato soup and a big mutton steak with potatoes and vegetables. In the evening we went to Gienek Loska Band concert.The third day we went to Slovakia. We visited a Water Park and then (tutaj chodzi mi o to, że wtedy nauczyłem się pływać) I learnt to swim.When we have coming back to house we got a flat tyre but I changed a wheel. It was a fantastic time and I would go back there again.

Czy Pan specjalista mógłby na to zerknąć ?? Mam spore wątpliwości. Czas przeszły jest, ale czy na pewno jest wszystko poprawnie ?? Czy poprawnie wpisane są przedmiki etc. ??

[ Dodano: Pią Sty 27, 2012 21:14 ]
zależy mi na tym żeby dobrze to napisać.

» Lorelay (Frequent Member-196) Frequent Member
Pią Sty 27, 2012 23:50
Re:Wypracowanie

Last July I went with my friends to Zakopane.
...in my car (albo: by car).
...at my uncle's cottage...
On the first day we walked in the Tatra mountains.
We reached the highest peak - we climbed onto Rysy
...we played cards...
...we walked around Krupówki Street
Then we had dinner in a restaurant.
On the third day...
We visited a water park and just then I learnt to swim.
When we were going back home (albo: On our way home) we got a flat tyre and I had to change a wheel.
...and I would like to go back there again.

» adamo716 ( Friend -526) Loyal Member
Pią Sty 27, 2012 23:55

czy do czasownika modalnego 'must' na pewno dodajemy końcówkę -ed
na pewno nie dodajemy ,

zamiast "musted" w przeszłej formie piszemy czasownik had to

I had to change

» kartom01 (Born-4)
Sob Sty 28, 2012 9:03

Dzięki wielkie :) Poniżej przepisałem poprawioną pracę zgodnie z waszymi wskazówkami.

Last July I went with my friends to Zakopane. We got there by my car. We stayed for 3 days at my uncle's cottage near Zakopane.
On the first day we walked in the Tatra moutains. We reached the higest peak - we climbed on to Rysy. In the evening we played cards games and chess. The next day we walked around Krupówki street where we bought some souvenirs for our families. Then we had dinner in a restaurant. We ordered tomato soup and a big mutton steak with potatoes and vegetables. In the evening we went to Gienek Loska Band concert.On the third day we went to Slovakia. We visited a water park and just then I learnt to swim. When we were going back home we got a flat tyre and I had to change a wheel.
It was a fantastic time and I would like to go back there again.

» Lorelay (Frequent Member-196) Frequent Member
Sob Sty 28, 2012 10:19

We got there in my car
albo
We got there by car

...we played cards and chess.

Załóż nowy wątek w dziale prace domowe, problemy lingwistyczne | Odpowiedz w tym wątku

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 8| Wyświetleń: 184)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka

Polecane

Unleashed English
  angielski bez tajemnic
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników
korepetycje angielski Częstochowa korepetycje angielski Mielec Szkoły językowe

2006-2012 © e-ANG.pl

AdvancedBoard, sql:4