|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Jenissa
(Born-2)
Czw Sty 26, 2012 2:01
Komunikatywny angielski.
Jednak postanowiłam po przemyśleniu napisać, może tu pomoże mi znaleźć ktoś jakiś sposób aby ogarnąć moje nieogarnięcie :P
Jadę na rok do USA, tak, w pierwszym momencie można pomyśleć "Więc po co chcesz się uczyć angielskiego, jak tam się nauczyć?", tylko w tym problem, że będę mieszkać u amerykańskiej rodziny i chodzić do amerykańskiej szkoły. I tu pojawia się mój problem.
Test SLEP(całkowicie pisany i odpowiedzi ABCD), zaliczyłam, tak, że przeszłam normalnie do możliwości uczestnictwa w programie wymiany, ale uważam, że po prostu jestem zielona z angielskiego i za żadne skarby się nie dogadam raczej z nikim.
Próbuje coś z tym zrobić.. systematycznie uczę się słówek, staram się je powtarzać.. no jakoś mi to idzie, choć może trochę żmudnie. Tylko, pomimo uczenia się tych słówek, nie czuje się ani trochę mądrzejsza i jak ma przyjść do rozmowy z kimś po angielsku, to trochę może i rozumiem tą osobę, ale nie potrafię jej odpowiedzieć. (przykład, cudzoziemiec zapytał się mnie jak dojechać do centrum [nie wiedziałam wtedy jeszcze jak jest tramwaj O.O], a ja przez chwilę "yyyy", czekał jak się namyślę i po chwili pokazuje na przystanek tramwajowy i "yy, seven!" - totalna porażka)
W sumie nie wiem co z tym fantem zrobić. Potrzebuje jakiegoś sposobu do uczenia się samemu. (kursy odpadają z wielu czynników)
Myślałam też, aby spróbować z kimś rozmawiać po angielsku(np. przez skyp) po prostu, ale nie za bardzo mam z kim i rozmowa by raczej wyglądała w stylu "Yhyyy... yes, mhmmm..."
Była bym wdzięczna, za jakiś pomysł w jaki sposób mogła bym się nauczyć choć tak trochę tego angielskiego, abym, nie daj Merlinie już na lotnisku się nie zgubiła!
» Isabella1990
(Fresh Member-30)
Czw Sty 26, 2012 17:00
Re:Komunikatywny angielski.
Ja uczę się sama angielskiego już od jakiegoś czasu,z książki (która jest ponoć b.dobra) plus uczę się słówek z tej stronki :D nowych słówek,i czasami powtarzam sobie stare żeby nie zapomnieć.
Moim zdaniem powinnaś poszukać w Internecie jakiejś dobrej książki dostosowanej do Twojego poziomu językowego plus słówka słówka i jeszcze raz słówka :D
» angielski.na.5
(Newbie-24)
Czw Sty 26, 2012 22:24
Re:Komunikatywny angielski.
Oglądaj filmy i seriale o tematyce z życia codziennego z amerykańskimi dialogami. Na początku nie będziesz za dużo rozumiała, ale wciągniesz się z czasem.
Słownik amerykańskich idiomów musisz przerobić obowiązkowo i mieć go w głowie. Pamiętaj, że chodzi o idiomy z codziennego życia a nie literaturę.
Sprawdź, czy jedziesz do demokratów, czy do republikanów. Najlepiej dostosuj się ideologicznie i dokształć politycznie.
Konwersacje z native speakerem nie zaszkodzą ci na pewno. Przeczytaj ze dwa amerykańskie podręczniki do housekeeping, childcare i dla homemakers. Teoretyczna podstawa będzie niezbędna.
|