Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Opis obrazk- korekta , uwagi

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» gosia19 (Born-2)
Sro Sty 25, 2012 22:34
Opis obrazk- korekta , uwagi

Witam mogłabym prosić kogoś na formu o przeczytanie mojego opisu obrazka , jaki i o korekte błędów i ewentualne uwagi , z góry dziękuje.
:roll:

In the picture I can see five people : two womans and three mans.

They are in the office , propably at a metting of the company. These people are siting the purple chair around the table. In the dorr standing man maybe , this man is their boss .He is a handsome and tall, he has a short brown hair. GHe is dressed in a suit black and read shirt. He looks great. Mick is dressed in a shirt checked and blue suit. He has a brown shirt hair , at hand he has a watch.He is a pensive. Shara has a long brown hair and beutifull smail. She looks at frendly person. She dressed a green jumper. Jane has a long blond stright hair. She dressed a orang jumper . She wears glasses in read. She write something in book , in a hand holds a grren pen. Hennry looks a patients , he has a brown short hair . He dressed in a gray shirt and pink .suit . He has a runny nosy. He shuld go to the doctor.

» humane ( Friend -406) Devoted Member
Czw Sty 26, 2012 1:00

In the picture I can see five people: two women and three men.

They are in an office. Perhaps they are holding a meeting. These people are siting on purple chairs around a table. A man is standing in a door and he seems to be their boss .He is handsome and tall, he has short brown hair. He is dressed in a suit, black and red shirt. He looks great. Mick is dressed in a checked shirt and blue suit. He has brown hair, he is wearing a wristwatch.
He is pensive.

Shara has long brown hair and beautiful smile. She appears to be a friendly person. She is dressed in a green jumper. Jane has long blond straight hair. She is dressed in an orange jumper . She is wearing red glasses. Perhaps she is writing something in her book with a green pen. Henry looks good , he has brown short hair . He is dressed in a gray shirt and pink suit . He has a runny nose - he must have forgotten his handkerchief. He should see the doctor. No one ever had such snot... yuck.

» jacek16v ( Friend -786) Royal Member
Czw Sty 26, 2012 11:39

humane napisał(a):
A man is standing in a door and he seems to be their boss .

Nie wiem dlaczego, ale lepiej by mi to brzmiało:
The man who is standing in the door seems to be their boss.

humane napisał(a):
He is dressed in a suit, black and red shirt.

He is wearing a black suit and a red shirt.

humane napisał(a):
Mick is dressed in a checked shirt and blue suit.

Mick is wearing a checked shirt and a blue suit.

humane napisał(a):
Shara

Chyba Sarah.

I to ostatnie zdanie chyba nie potrzebne. :P

» natalkaa92 (Occasional Member-141) Occasional Member
Czw Sty 26, 2012 12:42

i pisze sie sitting :P

Dyskusja była nieaktywna przez 120 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 3| Wyświetleń: 106)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.