|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Martuniia
(Fresh Member-26)
Sro Sty 25, 2012 20:14
Kilka prostych zdań.
Hej, generalnie są one w j. ang ale mam prośbę abyście sprawdzili czy są dobrze napisane :)
Pupils of third class are going to make a lesson to learn you how eat healthily.
We want you to be more health and fit.
It will be in Thuesday. We start at 10 a.m. o'clock.
We'll show you food pyramid, some easy recipes how to make health meal and for the end we prepared treat for you guys!
» Nadszyszkownik
(Gość)
Sro Sty 25, 2012 20:38
Napisz wersje polska, to bedziemy miec punkt odniesienia, bo Twoje zdania maja bledy, ale jak je poprawic, zeby oddawaly sens zdan polskich, nie wiadomo bez oryginalow...
» Martuniia
(Fresh Member-26)
Sro Sty 25, 2012 20:42
1. Uczniowie z klas 3 przygotowują lekcje, żeby nauczyć was jak się odżywiać zdrowo.
2.Chcemy abyś był bardziej zdrowy i szczupły
3. Odbędą się w czwartek. Zaczynamy o 10.
4. Pokażemy wam piramide zdrowia, kilka łatwych przepisów na zdrowe posiłki a na koniec przygotowaliśmy poczęstunek dla was
» Aeritha
(Newbie-11)
Sro Sty 25, 2012 20:57
1.Students of third class are preparing lessons to learn how to eat healthy.
2.We want you to be more healthy and lean.
3.They're be on Thursday. We start at 10 o'clock.
4.We'll show you health pyramid, some easy recipes for healthy meals and for the end we prepared a treat for you.
Mam nadzieję, że pomogłam :mrgreen: .
[ Dodano: Sro Sty 25, 2012 20:58 ]
4. They'll be*
» Martuniia
(Fresh Member-26)
Sro Sty 25, 2012 21:01
a teraz tak sie zastanawiam , w 1. nie powinno być : teach you ?
» E_Hawkins
(Occasional Member-53) 
Sro Sty 25, 2012 21:41
Dobrze myślisz. Powinno być teach. Teach oznacza uczyć kogoś, learn natomiast uczyć siebie samego.
_________________ Practice makes perfect.
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Sro Sty 25, 2012 22:01
1. Third grade students are preparing classes to teach you how to eat healthly.
2. We want you to be healthier and slimmer.
3. It's going to take place on Thursday. We are starting at 10.
4. We are going to show you the healthy eating pyramid, a few easy recipes for healthy meals and at the end we will have a treat for you.
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
» Aeritha
(Newbie-11)
Czw Lut 02, 2012 16:39
Wydaje mi się, specjalisto mrtom, że troszeczkę za dużo szczegółów i to sprawia, że są one bez sensu...
PS. Nie miałam na myśli niczego złego :) :oops:
[ Dodano: Czw Lut 02, 2012 16:42 ]
1.Students of third class are preparing lessons to teach you how to eat healthy.
2.We want you to be healthier and slim.
3.They'll be on Thursday. We're starting at 10 o'clock.
4.We'll show you health pyramid, some easy recipes for healthy meals and for the end we prepared a treat for you.
Tak mi się wydaje, że będzie prawidłowo :D.
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Czw Lut 02, 2012 18:25
Aeritha napisał(a):Wydaje mi się, specjalisto mrtom, że troszeczkę za dużo szczegółów i to sprawia, że są one bez sensu...
Nie będę dyskutował z japońską kreskówką ;) do twoich błędów też się nie odniosę..
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
|