|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» abstract
(Gość)
Nie Sty 22, 2012 19:33
abstract
mam problem z przetłumaczeniem takiego zdania na angielski:
W pracy przedstawiono sposób działania i budowę poszczególnych
kolektorów słonecznych oraz występujące między nimi różnice i
sposób ich najlepszego wykorzystania, dla osiągnięcia przy ich pomocy, jak największej energii.
ja napisałam to tak:
Abstract: In this study, the way of working and construction several solar collectors, difference between them and the best method to use collectors to attainment at most energy have been presented.
» adamo716
( Friend -526) 
Nie Sty 22, 2012 20:16
Re:abstract
In the work have been presented mode of action and construction several solar collectors, occurring difference between them and the best method to use their , for reach with their help as the most energy
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Nie Sty 22, 2012 20:43
W pracy przedstawiono sposób działania i budowę poszczególnych
kolektorów słonecznych oraz występujące między nimi różnice i
sposób ich najlepszego wykorzystania, dla osiągnięcia przy ich pomocy, jak największej energii.
The thesis presents working and construction of given solar collectors. Further, differences between the collectors are described and the most effcient use of them is discussed in order to gain as much energy as possible.
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
» Nadszyszkownik Cicho
(Newbie-14)
Pon Sty 23, 2012 12:58
@MRTOM
Ładnie to zrobiłeś, więc nic nie zmienię - poza skróceniem.
The thesis presents working and construction of given solar collectors, differences between them as well as the most effcient use of them to gain as much energy as possible.
|