|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» AAbasia
(Born-4)
Pią Sty 20, 2012 20:59
Zadanie do sprawdzenia
Wybaczcie formę i styl ale to moja pierwsza praca z angielskiego.Nie jestem młodą osobą, uczę się od kilku tygodni i z pewnością są błędy. Proszę o korektę i uwagi.
My favourite day of the week is Thursday, because then I don't work.This morning I eat a light brekfast and go to the club for yoga. After I go with frends for lunch, then go shopping or the to the cinema. On a clear day I cultivate nordic-walking and to relax.
In the evening usually I read books,listen to music.
Chcę jeszcze dopisać,że przygotowuję się do pracy na kolejny dzień....
» Gość
()
Pią Sty 20, 2012 21:51
Re:Zadanie do sprawdzenia
Witam,musisz pamietac o uzywaniu czasow,piszesz wszystko w Present simple zapominajac o np.czasie przeszlym.Jesli piszesz o czyms co mialo miejsce w przeszlosci musisz uzywac poprawnej formy czasownika past simple.Zamiast eat powinno byc ATE,go-WENT.Musisz tez wybrac czy chcesz pisac o rzeczach ,ktore zazwyczaj robisz w czwartek czy o tym co zrobilas dzis bo w kazdej z tych sytuacji uzywa sie innego czasu a co za tym idzie formy czasownika. W Twojej pracy troszke sie to zamotalo :).napisz moze temat Twojej pracy,podejrzewam ze chodzi raczej o rutynowe zajecia tego dnia,napisanie dlaczego jest to Twoj ulubiony dzien.Jesli tak nie powinnas pisac This morning... tylko zaczac np.I usually(always) eat light breakfast... i w takim przypadku Twoja forma czasownika jest poprawna.Mam nadzieje ze nie pomieszalam Ci tego jeszcze bardziej :)...Jeszcze jedno zamiast clear day lepiej napisac -when the weather is nice ... .
» AAbasia
(Born-4)
Pią Sty 20, 2012 22:13
Hm,czasu przeszłego jeszcze nie poznałam...naturalnie chodzi o "ulubiony dzień". Jestem wdzięczna za wszelka pomoc i uwagi:)
» Lorelay
(Frequent Member-196) 
Pią Sty 20, 2012 23:06
My favourite day of the week is Thursday because I don't work then.
In the morning I have a light breakfast and go to the fitness centre to do yoga. After that I go with my friends for lunch and then we go shopping or to the cinema. When the weather is fine I do nordic-walking and relax. In the evening I usually read books and listen to music.
I get ready for the next day's work.
» AAbasia
(Born-4)
Sob Sty 21, 2012 7:34
Dziękuję :D
|