|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» mina-tina
(Gość)
Wto Sty 17, 2012 17:34
Blog
Może mi ktoś sprawdzić zadanie domowe? Tłumaczyłam sama, dlatego też daję z polskim tekstem. Z góry dziękuję każdej dobrej duszy, która się tego podejmie ;)
Wybraliśmy się z rodzicami na wycieczkę do muzeum. Widziałam dużo ciekawych eksponatów. Potem wybraliśmy się do zoo. Jedna z małpek ukradła mojemu bratu czapkę. To było bardzo zabawne.
I went with my parents on a trip to museum.I saw a lots of interesting exhibits. Later we went to zoo. One of the monkeys stole my brother a cap. It was very funny!
W nocy spadł śnieg. Wraz z przyjaciółmi urządziliśmy bitwę na śnieżki. Było świetnie.
Snow fell in the night. With my friends arranged a snowball battle. It was great.
Dzisiaj na matematyce nauczycielka zrobiła kartkówkę. Byłam bardzo zdenerwowana - nic nie umiałam. Z biologii dostałam mnóstwo zadań domowych. Przerażające!
Today, on mathematics, teacher made test. I was very nervous - I nothing knew. I got a lot of biology homework. Horrible!
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Wto Sty 17, 2012 17:42
I went with my parents and brother for a trip to the museum.I saw a lots of interesting exhibits. Later we went to the zoo. One of the monkeys stole my brother's cap. It was very funny!
It snowed at night. I and my friends arranged a snowball battle. It was great.
Today, during a maths class, the teacher made a test. I was very nervous - I knew nothing . I got a lot of biology homework. Horrible!
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
» natalkaa92
(Occasional Member-141) 
Wto Sty 17, 2012 17:47
Wybraliśmy się z rodzicami na wycieczkę do muzeum. Widziałam dużo ciekawych eksponatów. Potem wybraliśmy się do zoo. Jedna z małpek ukradła mojemu bratu czapkę. To było bardzo zabawne.
I had gone with my parents on a trip to museum.I saw a lots of interesting exhibits. Later we went to zoo. One of the monkeys stole my brother's cap. It was very funny!
W nocy spadł śnieg. Wraz z przyjaciółmi urządziliśmy bitwę na śnieżki. Było świetnie.
Snow had fallen in the night. Together with my friends arranged a snowball battle. It was great.
Dzisiaj na matematyce nauczycielka zrobiła kartkówkę. Byłam bardzo zdenerwowana - nic nie umiałam. Z biologii dostałam mnóstwo zadań domowych. Przerażające!
Today, on mathematics, teacher made a test. I was very nervous - I knew nothing. I got a lot of homework from biology. Horrible![/quote]
» humane
( Friend -406) 
Wto Sty 17, 2012 17:56
@mortom
czy nie powinno być 'on a trip' jednak i 'my friends and I'.
?
_________________ Hard work by day and solo blues by night
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Wto Sty 17, 2012 18:47
No słusznie!!! oh silly me! ;)
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
» alciak
(Gość)
Czw Sty 26, 2012 23:13
Re:Blog
siemka, zastanawiam sie czy da sie zaznaczyc, ze mowiąc o przyjacielu, mam na mysli np. chlopaka (ale nie boyfrienda, tylko przyjaciela płci męskiej):)
jezeli mozecie, napiszcie mi na maila alciaku@wp.pl
dzieki:)
|