|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» goodbay
(Born-6)
Wto Sty 03, 2012 21:28
niby nie na temat ;<<
Jestem tegoroczna maturzystką ;< Nie czuje sie dobrze z moim poziomem angielskiego, mino ze mam 4 i 5 ze spr, nie umiem gramatyki i płynnie nie mówie. Jestem na profilu biol-chem i obawiam sie ze pójście na inzynierie przetwórstwa zywnosci moze okazac sie złym wyborem. Niby lubie chemie i biologie ale jednak mam jakies niedociągnięcia. Interesuje sie wszystkim i tak naprawde niczym, boje sie ze źle wybiore kierunek studiów ;< A na tym kierunku trzeba dobrze posługiwać sie jezykiem. Cięzko jest wybrac kierunek jesli nie jest sie w czyms naprawde dobrym. Dlatego wchodze z zapytaniem jak sie skutecznie przekonac do angielskiego i jak znależć w sobie to coś? ;< NIE chce żałować potem ze źle wybralam kierunek;/
» MalwiRAF
(Fresh Member-43)
Czw Sty 05, 2012 0:44
Nie Ty jedna masz takie dylematy. A ze studiami jest tak ze zawsze czegos sie nauczysz i wiedza Ci zostanie. Gdy ja wybierałam kiedrunek studiów mialam pojsc na ochrone srodowiska a wyladowalam na filologii:-) Nie zaluje bo jezyk jest bardzo praktyczny. Jest to cos czego mozesz uzywac tez poza praca. Ale musza byc tez specjalisci od biochemii:-) Niedociagniecia kazdy ma, nawet najwieksi specjalisci, bo moim zdaniem zawsze jest cos nowego czego moesz sie nauczyc. Nowe rzeczy sa odkrywane codziennie w kazdej dziedzinie:-) Zapytaj siebie co robisz z przyjemnoscia, co sprawia Ci najmniej trudnosci. Ja na sile szukalam odpowiedzi w konkretnym przedmiocie: biologia, historia, geografia. A okazalo sie ze lubie rozwiazywac testy jezykowe, podkreslac nowe slowka w ksiazkach i tlumaczyc piosenki, wiec wybralam jezyk:-)
» natalkaa92
(Occasional Member-141) 
Czw Sty 05, 2012 11:58
ja tez do konca liceum nie wiedzialam co chce robic i nawet nie zdawalam dodatkowych przedmiotow na maturze bo stwierdzilam ze w niczym nie jestem wystarczajaco dobra ;)
ostatecznie tez wybralam filologie .. jest ciezko ale wszedzie jest, a warto cokolwiek miec pozniej zeby latwiej bylo zyc
» goodbay
(Born-6)
Pią Sty 06, 2012 19:05
też mam własnie takie wrażenie ze umiem chemie, lubie tez bardzo WoS i tez bd zdawać na maturze go, jednak wiem ze po kierunkach społecznych bardzo ciezko jest znalezc prace, a moze jesli zdam cos sciślego to jakos sie ustatkuje w życiu ^^.
Mam nadzieje, ze wkoncu zdecyduje sie na co isc ;p
dzieki a odpowiedzi;p
|