Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

tempo nauki angielskiego

Forum językowe | dział: Sposoby nauki

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» sisi25 (Gość)
Nie Sty 01, 2012 21:46
tempo nauki angielskiego

Mam pytanie. Czy jest realnie możliwe opanowanie j. angielskiego z poziomu A2 do poziomu B2 w ciągu pół roku, np. przy założeniu 2 h nauki dziennie...? Dodam przy tym, że nie jestem geniuszką językową (mam problemy zwłaszcza z rozumieniem tekstu mówionego). Jakie ew. metody nauki polecalibyście? Pozdrawiam.

» MalwiRAF (Fresh Member-43)
Sro Sty 04, 2012 21:49
Re:tempo nauki angielskiego

Może być ciężko jako że języka nie da się wkuć. Język trzeba przede wszystkim poczuć. Wiem, że brzmi to może górnolotnie, ale należy go poczuć żeby pozbyć się tłumaczenia bezpośrednio z polskiego na angielski np. I spent New Years Eve with the best w momencie kiedy ktoś próbuje powiedzieć że spedzil Sylwestra z najlepszymi:-) Do tego trzeba sie oczytać.

Ale na pewno przy 2h dziennie spory progres jest możliwy. Ja polecam
-fiszki do nauki słówek,
-systematyczne ćwiczenia gramatyczne,łączenie czasów aby na zasadzie kontrastu móc zrozumieć różnicę
-książki, najlepiej z Oxfordu które sa pisanie na zasadzie czytania poziomowanego. Można takie znaleźć w księgarniach Pol-Anglo lub Omnibus i innych dobrych księgarniach językowych. Po każdym rozdziale w takich książkach są opracowane krótkie ćwiczenia sprawdzające czy zapamiętane zostały nowe słówka które pojawiły się w tekście. Na końcu książki są ćwiczenia kumulujące tą wiedzę. Bardzo przydatna i jednocześnie miła rzecz. Czytasz fajną książkę a jednocześnie się uczysz i co najważniejsze, można wybrać książkę z poziomem dostosowanym do siebie

Pozdrawiam

Dyskusja była nieaktywna przez 142 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 1| Wyświetleń: 428)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

MalwiRAF korepetytor, Polska

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.