|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» sisi25
(Gość)
Nie Sty 01, 2012 21:46
tempo nauki angielskiego
Mam pytanie. Czy jest realnie możliwe opanowanie j. angielskiego z poziomu A2 do poziomu B2 w ciągu pół roku, np. przy założeniu 2 h nauki dziennie...? Dodam przy tym, że nie jestem geniuszką językową (mam problemy zwłaszcza z rozumieniem tekstu mówionego). Jakie ew. metody nauki polecalibyście? Pozdrawiam.
» MalwiRAF
(Fresh Member-43)
Sro Sty 04, 2012 21:49
Re:tempo nauki angielskiego
Może być ciężko jako że języka nie da się wkuć. Język trzeba przede wszystkim poczuć. Wiem, że brzmi to może górnolotnie, ale należy go poczuć żeby pozbyć się tłumaczenia bezpośrednio z polskiego na angielski np. I spent New Years Eve with the best w momencie kiedy ktoś próbuje powiedzieć że spedzil Sylwestra z najlepszymi:-) Do tego trzeba sie oczytać.
Ale na pewno przy 2h dziennie spory progres jest możliwy. Ja polecam
-fiszki do nauki słówek,
-systematyczne ćwiczenia gramatyczne,łączenie czasów aby na zasadzie kontrastu móc zrozumieć różnicę
-książki, najlepiej z Oxfordu które sa pisanie na zasadzie czytania poziomowanego. Można takie znaleźć w księgarniach Pol-Anglo lub Omnibus i innych dobrych księgarniach językowych. Po każdym rozdziale w takich książkach są opracowane krótkie ćwiczenia sprawdzające czy zapamiętane zostały nowe słówka które pojawiły się w tekście. Na końcu książki są ćwiczenia kumulujące tą wiedzę. Bardzo przydatna i jednocześnie miła rzecz. Czytasz fajną książkę a jednocześnie się uczysz i co najważniejsze, można wybrać książkę z poziomem dostosowanym do siebie
Pozdrawiam
|