|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Kadaj
(Born-2)
Czw Gru 22, 2011 12:19
Problem z tłumaczeniem
Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc z tłumaczeniem następującego tekstu?
"Tytuł filmu nie został w pełni przetłumaczony na język angielski, ponieważ wyglądałby wtedy tak "...". Nie nawiązywałby wtedy do piosenki "..." i uważam, że brzmiałby gorzej."
Na razie mam takie coś i nie wiem czy jest poprawne, a jeżeli nie to co zmienić:
Movie title wasn't fully translated into English, because then it would look like that "...". And it wouldn't refer to the song "...", I think it would be sound worse.
» Trophy
(Occasional Member-127) 
Czw Gru 22, 2011 12:35
Re:Problem z tłumaczeniem
Moim zdaniem jest ok, oprócz "I think it would be sound worse." = bez "be".
I think it would sound worse.
» Kadaj
(Born-2)
Czw Gru 22, 2011 12:40
Bardzo dziękuję.
[ Dodano: Czw Gru 22, 2011 13:17 ]
I jeszcze jedno czy to jest poprawnie?
"...recived an extremely important and dangerous mission depended on the future of the galaxy."
Czy tak nie będzie lepiej?
"...mission from with depended..."
» einschlaefernd
(Occasional Member-112) 
Czw Gru 22, 2011 13:57
received an extremely important and dangerous mission upon which the future of the galaxy would depend.
received an extremely important and dangerous mission whose result would determine the future of the galaxy.
» mrtom
( Specjalista -1161) 
Czw Gru 22, 2011 16:36
Kadaj napisał(a):Movie title wasn't fully translated into English
The movie's title wasn't fully translated into English..
przed because bez przecinka!
_________________ Pomogłem Ci? Zajrzyj tutaj:
Unleashed English - Więcej niż musisz wiedzieć o angielskim
|