|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» zebra89
(Gość)
Sro Gru 21, 2011 9:13
tłumaczenie zdań sprawdzenie
Hej chciałam zapytać czy ułożone przeze mnie zdania są poprawne:
1. Myślę że quiz nie powinien zawierać pytań o ekonomi i polityce ponieważ mało studentów się tym interesuję.
i think that the quiz sholudn't include questions about economy and policy because little students are intrested these stubjects.
2. Wg mnie quiz powinien zawierać pytania o historii i geografii.
In my opinion the quiz should include question about history and geography.
3. Powiedz że jest Ci przykro, że zaginął bagaż jego bagaż. Powiedz, że powinien zgłosić oficjalne zażalenie w biurze które jest na trzecim piętrze na końcu korytarza.
i'm sorry about your lagguge. You should make a complain in the office. The office is on the third floor at the end of the corridor.
4. powiedz że chcesz mieć dzień wolny w pracy bo masz grypę.
Can i get free form work because I have a flu.
» natalkaa92
(Occasional Member-141) 
Sro Gru 21, 2011 11:54
i think that the quiz sholudn't include questions about economy and policy because a few of students are intrested in this stubjects.
Can i get free day in work because I have a flu - I would like to get a free day i work because I have a flu
» einschlaefernd
(Occasional Member-112) 
Sro Gru 21, 2011 12:31
1. Myślę że quiz nie powinien zawierać pytań o ekonomi i polityce ponieważ mało studentów się tym interesuję.
I think that the quiz sholudn't include questions about economy and politics because few students are interested in these stubjects.
2. Wg mnie quiz powinien zawierać pytania o historii i geografii.
In my opinion, the quiz should include questions about history and geography.
3. Powiedz że jest Ci przykro, że zaginął bagaż jego bagaż. Powiedz, że powinien zgłosić oficjalne zażalenie w biurze które jest na trzecim piętrze na końcu korytarza.
I'm sorry to hear that you lost your luggage. You should make a complaint at the office which is on the third floor at the end of the corridor.
4. powiedz że chcesz mieć dzień wolny w pracy bo masz grypę.
I would like to take a day off because I have flu.
|