|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» sollution
(Born-5)
Wto Lis 29, 2011 12:53
Rozumienie ze słuchu?
Słyszałam, że wystarczy codziennie długo słuchać języka nie skupiając się na nim, aby lepiej się nauczyć ang.? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale o co dokładnie chodzi i czy rzeczywiście to dobra metoda?
» Dziq
(Gość)
Sro Lis 30, 2011 16:22
Re:Rozumienie ze słuchu?
Osobiście jestem zdania, że lepiej praktykować język. Byłem w Anglii przez 1,5 tygodnia i skupiałem się na tym co mówią ludzie i powiem, że bardzo szybko zacząłem o wiele lepiej rozumieć ze słuchu, co łatwo było zauważyć słuchając muzyki, oglądając filmy itp. Wiadomo, że najlepszym ćwiczeniem na wszystko jest praktyka. Mało tego, jeżeli chodzi o języki obce, najlepszym wyjściem jest kontakt z osobą, której rodzimym językiem ten, który chcemy wyćwiczyć.
» einschlaefernd
(Occasional Member-112) 
Pią Gru 09, 2011 22:44
I find it dead arduous. I am of a mind to get myself to listen to BBC podcasts, and by that I mean having a grasp of every single word, phrase and the overall sense. Jeez, I'm fairly obsessed about it. I find myself incapable to perform well at that in the current stage.
The broadest development in using the language indoubtedly occurs when I'm trying to repeat what the folks say exactly and, the more complicated part, when I'm actually summarizing the whole show. Which I have yet to achieve.
This is what I aim at! And besides, you earn my respect for using the word 'everyday'. Dead correct! Use the language everyday. I want to use it and I'm gonna use it for myself even if there's nobody else speaking.
» mania_099
(Born-3)
Pon Gru 19, 2011 20:58
Nie wiem czy to prawda i jak to sprawdzic :)
Ja sie uczylam jezyka ogladajac amerykanskie seriale bez napisow i korzystajac w programu profesor henry rozumienie ze sluchu. Mysle, ze kontakt z osobami, ktore mowia jezykiem, ktorego chcesz sie uczyc tez moze byc dobrą metodą :)
|