|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» syryls
(Born-4)
Pon Lis 21, 2011 16:54
Opis książki
-----Jeżeli komuś podoba się klimat fantasy to powinien przeczytać kiążke "Władca Pierścieni - drużyna pierścienia J.R.R Tolkien pisząc ją wykazał się ogromnym talentem. Są 2 różne wersje okładek na których widnieją postacie z książki, tło jest żółte i niebieskie. ----- W książce ukazane są losy wojny o Jedyny Pierścień. Akcja rozgrywa się w mitycznym Śródziemiu, krainie gdzie fantastyczne istoty po latach walki między sobą zawarły pokój. Sauron, zły władca Mordoru próbuje odzyskać Jedyny Pierścień, wykuty setki lat wcześniej w czeluściach góry Orodruiny. Klejnot tan miał mu zapewnić władzę nad pozostałymi pierścieniami podarowanymi władcom ludzi, elfów i krzatów. Jednak plan ten nie powiódł się, ponieważ pierścień został odebrany Sauronowi, a on sam stracił postać materialną. Moją ulubioną postacią w książce jest Gandalf, niebojący się niczego czarodziej, podoba mi się ze względu na doświadczenie i mądrość. Książke wybrałem z powodu oryginalności i popularności filmów które znane są na całym świecie.
To trzeba przetłumaczyć na angielski:D
» Trophy
(Occasional Member-127) 
Pon Lis 21, 2011 18:21
Re:Opis książki
If you like fantasy climat, you should read the book called "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring". J.R.R. Tolkien wrote this book and he showed how talented he is. There are two different versions of covers that contain characters from the book. The background is yellow and blue.
The book is about the war for The Only Ring. Action takes place in the mythical Middle-earth. This is the land where fantastic creatures made peace with each other after many years of battles. Sauron, evil master of Mordor, tries to get back The Only Ring that was forged hundred years earlier in abyssys of the mountain Orodruiny. This jewel is suppose to provide him power over other rings that were given to lords of humans, elves and krzats (może chodziło o skrzaty?). This plan doesn't work out because the ring was taken from Sauron, and he himself has lost material character (?). My favourite character is Gandalf. He is a wizzard that is not afraid of anything. I like him because of his experience and wisdom. I have chosen this book because it is original and its adaptations are known all over the world.
Jeżeli coś namieszałam to proszę o poprawki.
» syryls
(Born-4)
Wto Lis 22, 2011 18:58
Thx:) Chociaż jest:D
|