|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Tymon18
(Born-1)
Sob Lis 12, 2011 21:37
list do pewnego muzyka
Witam. Mam do Was prośbę, dot. przetłumaczenie krótkiego listu do pewnego muzyka. Chcę do niego napisać z prośbą o autograf. Nie chciałbym strzelić żadnej gafy językowej, dlatego tutaj piszę. Oto tekst:
Drogi xxx,
Ja i moja dziewczyna Zuzanna jesteśmy Twoimi wielkimi fanami. Ona wręcz szaleje na Twoim punkcie!
Zbliżają się jej urodziny, dlatego chciałbym się zapytać, czy zechcesz wysłać na mój adres swoje zdjęcie z dedykacją i autografem dla Zuzanny. Moim marzeniem jest zobaczyć jej reakcję, gdy wręczam ten prezent. Bardzo ją kocham, a tym upominkiem chcę udowodnić jej, że nie ma rzeczy niemożliwych!
Bardzo proszę o ten niewielki gest, który z pewnością sprawi wiele radości. Pozdrawiam i zapraszam do Warszawy...
Tymon
» Trophy
(Occasional Member-127) 
Sob Lis 12, 2011 22:11
Re:tymon18
Dear xxx,
Me and my girlfriend Zuzanna are a big fan of yours. She's just crazy about you!
Her birthday's coming up and that's why I would like to ask if you could send a picture of you with your autograph. My dream is to see her reaction when she'll see this gift. I love her so much and by giving her this present, I want to prove to her that everything is possible.
I would be very pleased with this small gesture. It will definitely make her happy. Greetings and I invitie you to Warsaw...
» humane
( Friend -406) 
Nie Lis 13, 2011 15:14
Dear xxx,
My friend Suzanne and I are big fans of yours. She's just crazy about you!
Her birthday's coming up and that's why I would like to ask if you could send a picture of you with your autograph. My dream is to see her reaction while getting the gift. I love her so much and by giving her this present, I want to prove to her that everything is possible.
I would be very pleased with this small gesture. It will definitely make her happy. Greetings and I invite you to Warsaw...
_________________ Hard work by day and solo blues by night
|