|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Seeker76
(Born-4)
Sro Lis 09, 2011 19:44
nauka słówek...
Przy wybraniu trybu nauki "Uczę się do skutku", podczas pierwszej pomyłki błędne słówko zostaje "wrzucone do maszyny losującej" i w późniejszym czasie wylosowane. Natomiast przy drugiej pomyłce od razu jest to samo słówko do wpisania. Uważam, że lepiej by było gdyby również wrzucić je do "maszyny losującej"... skuteczniejsza nauka...
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Lis 09, 2011 19:59
Słuszna uwaga. Zobaczę co da się z tym zrobić.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» Seeker76
(Born-4)
Czw Lis 10, 2011 17:52
Re:nauka słówek...
To może jeszcze jedna sugestia... Podczas nauki obok przycisku "Podsumuj mnie" przydałyby się przyciski "Rozpocznij od nowa" oraz "Wstecz do słówek..." (np), zamiast klikania po linkach powyżej... Pozdrawiam :)
[ Dodano: Czw Lis 10, 2011 17:59 ]
...i jeszcze przycisk "Powtórz" w podsumowaniu... :) jak coś jeszcze znajdę i wymyślę to dam znać ;)
» BoSko
( Admin -903) 
Czw Lis 10, 2011 22:01
Seeker76 napisał(a):Podczas nauki obok przycisku "Podsumuj mnie" przydałyby się przyciski "Rozpocznij od nowa"
Rozpocznij od nowa nie ma za bardzo sensu. Jeśli ktoś zaczął rozwiązywać ćwiczenie, powinien je doprowadzić do końca.
Seeker76 napisał(a):oraz "Wstecz do słówek..." (np)
Link do listy słówek jest od razu nad polem Systemu nauki. Nazywa się "Lista wszystkich słówek z kategorii ...".
Ewentualnie możemy rozważyć zmianę nazwy, ale dublować tego samego nie ma sensu.
Seeker76 napisał(a):...i jeszcze przycisk "Powtórz" w podsumowaniu
To jest dobry pomysł. Powtórka co prawda wyskoczy po odpowiednim czasie (wg ustawień w Panelu), ale jak ktoś dostał niedostateczny, to od razu można polecić mu powtórkę :) Przycisk będzie się pojawiał w zależności od uzyskanej oceny.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
|