Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

pytanie do osób po filologii lub w trakcie

Forum językowe | dział: Studia językowe

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» jaszczurka1 (Gość)
Nie Lis 06, 2011 18:57
pytanie do osób po filologii lub w trakcie

Na studiach /lingwistyka stosowana- filologia angielska/ mam przedmiot historia literatury brytyjsko - amerykańskiej. Oczywiscie mamy podany zakres wiadomości itp. Mam jednak takie pytanie na liscie 'lektur' obowiązkowych mam około 50 dzieł literackich od średniowiecza do modernizmu z którymi mamy się zapoznać i tu właśnie problem co oznaczas się zapoznać. Czy należy szczególowo je przeanalizować czy zapoznać się z treścią by złapać klimat epoki, czy nalezy znać jakieś cytaty itp - Na co zwrócic szczególną uwagę i jak praktycznie wygląda taki egzamin.

» aboco (Newbie-11)
Pon Lis 07, 2011 10:23
Re:pytanie do osób po filologii lub w trakcie

wg mnıe blızej zapoznawac bedzıesz sıe z tym materıalem na zajecıach ;) wszystko zalezy od prowadzacego czego bedzıe od was wymagal na egzamınıe ale raczej wymaganıa te nıe beda wykraczac poza to co przerobıcıe na zajecıach tj. to czego mozna sıe nauczyc z notatek :)

» Gość ()
Pon Lis 14, 2011 16:28
Re:pytanie do osób po filologii lub w trakcie

DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ NIE DODAŁAM JEDNAK NAJWAŻNIEJSZEJ RZECZY. PRZEDMIOT O KTÓRYM MOWA REALIZUJĘ JAKO RÓŻNICĘ PROGRAMOWĄ WIĄZE SIE TO M.IN Z TYM, ŻE NA ZAJĘCIA NIE JESTEM ZOOBOWIĄZANA UCZĘSZCZAĆ. MAM PODANY ZAKRES MATERIAŁU LISTE LEKTUR I TYLE STĄD MOJE PYTANIE CO ROZUMIEĆ PRZEZ ZAPOZNAĆ SIĘ Z DANYM DZIEŁEM LITERACKIM

BoSko: Nie krzycz!

Dyskusja była nieaktywna przez 193 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 2| Wyświetleń: 346)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.