|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» jaszczurka1
(Gość)
Nie Lis 06, 2011 18:57
pytanie do osób po filologii lub w trakcie
Na studiach /lingwistyka stosowana- filologia angielska/ mam przedmiot historia literatury brytyjsko - amerykańskiej. Oczywiscie mamy podany zakres wiadomości itp. Mam jednak takie pytanie na liscie 'lektur' obowiązkowych mam około 50 dzieł literackich od średniowiecza do modernizmu z którymi mamy się zapoznać i tu właśnie problem co oznaczas się zapoznać. Czy należy szczególowo je przeanalizować czy zapoznać się z treścią by złapać klimat epoki, czy nalezy znać jakieś cytaty itp - Na co zwrócic szczególną uwagę i jak praktycznie wygląda taki egzamin.
» aboco
(Newbie-11)
Pon Lis 07, 2011 10:23
Re:pytanie do osób po filologii lub w trakcie
wg mnıe blızej zapoznawac bedzıesz sıe z tym materıalem na zajecıach ;) wszystko zalezy od prowadzacego czego bedzıe od was wymagal na egzamınıe ale raczej wymaganıa te nıe beda wykraczac poza to co przerobıcıe na zajecıach tj. to czego mozna sıe nauczyc z notatek :)
» Gość
()
Pon Lis 14, 2011 16:28
Re:pytanie do osób po filologii lub w trakcie
DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ NIE DODAŁAM JEDNAK NAJWAŻNIEJSZEJ RZECZY. PRZEDMIOT O KTÓRYM MOWA REALIZUJĘ JAKO RÓŻNICĘ PROGRAMOWĄ WIĄZE SIE TO M.IN Z TYM, ŻE NA ZAJĘCIA NIE JESTEM ZOOBOWIĄZANA UCZĘSZCZAĆ. MAM PODANY ZAKRES MATERIAŁU LISTE LEKTUR I TYLE STĄD MOJE PYTANIE CO ROZUMIEĆ PRZEZ ZAPOZNAĆ SIĘ Z DANYM DZIEŁEM LITERACKIM
BoSko: Nie krzycz!
|