|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» adebayor94
(Born-1)
Sob Lis 05, 2011 12:53
Studia w języku angielskim za granicą
Witam. Od kilku miesięcy zastanawiam się nad podjęciem studiów w języku angielskim za granicą, nie mam jeszcze dokładnie sprecyzowanego kraju.
Mam pytanie odnośnie znajomości języka angielskiego.
Obecnie jestem w 2 klasie liceum. Mam 4 godziny języka tygodniowo, w 3 klasie prawdopodobnie 6. Obecnie jestem na poziomie upper-intermediate.
Jaki poziom muszę osiągnąć, żeby móc swobodnie studiować i czy jest to w ogóle możliwe w tak krótkim czasie ?
» StudentkaNa5
(Gość)
Pią Lis 11, 2011 10:44
Re:Studia w języku angielskim za granicą
Obecnie studia za granicą i nauka języków obcych to bardzo popularny trend wśród młodych ludzi. Edukacja międzynarodowa zyskała w ostatnim czasie na swojej wartości.
Co jest przyczyną rosnącej chęci studiowania za granicą? Oczywiście to, że po powrocie można łatwo zbudować karierę w swojej ojczyźnie. Nawet jeśli nie masz możliwości i czasu, aby pozwolić sobie na długoterminowe wyjazdy, można zawsze wybrać krótkoterminowe kursy językowe za granicą, które również mają bardzo pozytywny wpływ na przyszłą karierę. Chodzi przecież o naukę języka. To jakże wartościowe doświadczenie międzynarodowe ma same zalety. Można się wiele dowiedzieć o innych kulturach i tradycjach, poznać ludzi z całego świata i otworzyć się na wiele innych państw. Młode osoby stają się bardziej niezależne i autonomiczne, mają przyjaciół z innych krajów, mogą w dalszym ciągu utrzymywać kontakty
z rodziną goszczącą po zakończeniu kursu. To międzynarodowe doświadczenie poszerza umysł i otwiera nowe możliwości. Możliwości nie tylko w kraju, ale także za granicą.
Sprawdź oferty naszego programu, wpisz w wyszukiwarce: studia za granicą z EF
|