Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Description of my week - Opis mojego tygodnia

Forum językowe | dział: Nie chce mi się

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» agataa91 (Born-2)
Sro Lis 02, 2011 11:39

nie potrafie dobrze ang.a dostałam takie zadanie.

Zwykle w kazdy dzien budzę się o godzinie 8.00 rano, wstaję z łóżka i idę do łazienki aby się umyć. Następnie przebieram się i z moim synem idę do kuchni na śniadanie. Po śniadaniu sprzatam w kuchni, potem zajmuje sie synem, myje go, przebieram i razem bawimy sie w pokoju. Po południu ide do kuchni i przygotowuje obiad. O 15 jemy z synem obiad. Nastepnie sprzatam i o godzinie 16 wychodzimy z synem na spacer i przy okazji na zakupy. Wracamy o godzinie 17. Syn je podwieczorek i zaczyna sie bawic, ja w tym czasie odpoczywam i obserwuje jak bawi sie syn. O godzinie 19 wspolnie z synem jemy kolacje. Nastepnie kapie go, przebieram i o 20 kłade spac wtedy ja odpoczywam i o 22 sama ide spac.
We wtrorek jest bardzo podobnie, wstaje rano, z synem jemy sniadanie i do południa bawimy sie w pokoju, pozniej ide przygotowywac obiad. Po obiedzie wychodzimy z synem na spacer, zabieram go na plac zabaw i do parku. gdy wrocimy, syn zaczyna bawic sie w pokoju a ja odpoczywam, pod wieczor jemy kolacje, kapie syna i kłade go spac. siedze godzine, dwie przed telewizorem i rowniez ide spac.
W srode do obiadu jest tak samo. Po obiedzie jedziemy z synem do mojej mamy. Syn sie bawi z bratem a ja pomagam w porzadkach mamie. o godzinie 18 wracamy do domu i dalej jest tak samo. W czwartek rowniez odwiedzamy moja mame i w raz z nia i synem spedzamy razem czas. Czasami zostawiam mojego syna z mama i ide zrobic jakies zakupy.
W piatek jestem z synem u siebie w domu, razem sie bawimy, wychodzimy na spacer i ogolnie nic nowego.
W sobote natomiast rano przyjezdza moja mama, ktora zajmuje sie moim synem az do mojego powrotu ze szkoły. Zajecia trwaja od godziny 8 do 14. Po szkole czesto odwiedzam na kawe, herbate moich znajomych. Wracam o 18 i z moim synem i mama jemy kolacje, a nastepnie idziemy spac. W niedziele jest bardzo podobnie, mama zajmuje sie synem, a ja jestem w szkole. Po szkole przyjezdzam do domu. Idziemy odprowadzic z synem mame na przystanek i spacerkiem wracamy do domu. Jemy kolacje, kapie syna i kłade go spac i pozniej ja tez ide spac.

» hurdle (Gość)
Czw Lis 03, 2011 0:11

Zwykle w kazdy dzien budzę się o godzinie 8.00 rano, wstaję z łóżka i idę do łazienki aby się umyć. Następnie przebieram się i z moim synem idę do kuchni na śniadanie. Po śniadaniu sprzatam w kuchni, potem zajmuje sie synem, myje go, przebieram i razem bawimy sie w pokoju.

I usually wake up at about 8:00 in the morning. I get up and go to the bathroom to wash myself. Next my son and I change clothes and we eat breakfast in the kitchen. After breakfast I tidy the kitchen and take care of my son, I wash him, dress him, and then we play in a room together.

» agataa91 (Born-2)
Czw Lis 03, 2011 14:45
czy mogły ktos sprawdzic i poprawic błedy?

Description of my week
I usually every day wake up at 8 am, get up, and go to the bathroom to wash. Then I change my clothes and with my son I go to the kitchen to have breakfast..After breakfast I cleaning in the kitchen and then I deals with my son,washes His,wear Him and enjoy with him in the room. In the afternoon I go to the kitchen and I make dinner. At 3 am eat with son dinner. Next I cleaning and at 4 am with son go for a walk and by occasion go to the shop. Come back at 5 am. Son eat lunch and He starts enjoy His a toys, I at that time I relax. At 7 am together with son eat supper.Next I bathes Him and at 8am I go Him to bed, then I watch a tv and at 10 am go to sleep..
On Tuesday I do exactly the same. I wake up in the morning and with son eat breakfast and to the south I enjoy with my son, next I go make to dinner. After dinner I go with son for the walk, I take Him to the playground and later to the park. When We come back, son eat lunch and enjoy a toys and I relax, in the evening We eat a supper, later I take a shower, next bathes my son and I go Him to bed. I watch tv and also go to sleep.
On Wednesday to the south is the same. After dinner with son We ride a bus to my mother. Son enjoy with my brother and I always help my mom at home. At 6am We come back at home and then is the same.
On Thursday also visit my mom and We spend time together.Sometimes I leave with mom my son and I go to the shop.
On Friday I'm with son at home. Together We have a lot of fun. I learn my son write and read and next I do my homework and then nothing new.
On Saturday in the morning my mom arrives and She look after my son when I'm in school. Lessons are from 8pm to 2am. After school I often visit my friends. I come back at 6am and with my son and mom eat supper and next We go to sleep.
On Sunday is very similarly. Mom look after my son and I'm in school. After school I come back to home. We eat dinner and later with son We go discharged my mom to the bus stop and slowly We walk back to home.

BoSko: Złaczyłem tematy.

Dyskusja była nieaktywna przez 204 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 2| Wyświetleń: 296)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.