|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» overreaction
(Gość)
Pią Paź 28, 2011 20:59
jak duzo musze umiec by dostac sie na fil. ang?
jestem w 1 LO. nie mam angielskiego rozszerzonego niestety... mam poziom średnio zaawans. i zastanawiam sie co muszę zrobić by dostać się na fil ang? jak dużo muszę potrafić? czy muszę mieć poziom biegły czy wystarczy zaawansowany? zamierzam mieć zajęcia z native speakerem, a poza tym czytać 1 książkę miesięcznie po angielsku i spisywać bardzo dużo słówek ze stron itd. i jak bym uczyła się 2 h dziennie albo 1 h dziennie angielskiego przez te 3 lata w domu + 3 razy w tyg z native speakerem no i trochę godzin w szkole, to czy bym się dostała? no i czytam dużo książek przygotowujących do matury z angielskiego. poza tym chce tez kupić do historii, bo też chcę zdać rozsz. czy jak zdam rozsz maturę z ang i his to wystarczy by się dostać?
» Isabella1990
(Fresh Member-30)
Pon Lis 14, 2011 17:03
Re:jak duzo musze umiec by dostac sie na fil. ang?
Jeśli chodzi o przedmioty zdawane na maturze to wydaje mi się że musisz sprawdzić na stronie internetowej uczelni która Cię interesuje,tam powinny być zasady rekrutacji :)
Poziom też chyba zależy od uczelni,ale średnio-zaawansowany to na bank musisz mieć :D
Myślę że z takim przygotowaniem jak napisałaś w poście to dostaniesz się ( chociaż jak już wspomniałam zależy od uczelni ) i dasz sobie radę :)