|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» marla925
(Born-9)
Pon Paź 24, 2011 17:15
sprawdzenie rozmówki
Na wakacjach za granicą wynajmujesz mieszkanie. Nie jesteś z niego zadowolona. Informujesz o tym właściciela mieszkania. W rozmowie z egzaminującym porusz następujące kwestie:
-wystrój wnętrza
-wyposażenie kuchni
-wysokość czynszu i termin płatności
-sprzątanie.
Ja napisałam tak:
-I think the interior decoration is too gloomy. Rooms should be more lit and have brighter colors.
-The kitchen lacks many appliances. It should be handy things, for example pots, kettle, plates, glasses.
-Very happy I can clean up the staircase.
Czy mógłby ktoś mi to poprawić i trochę bardziej rozwinąć oraz napisać odpowiedź na 3 myślnik: -wysokość czynszu i termin płatności.
» humane
( Friend -406) 
Pon Paź 24, 2011 19:42
-I think the interior decoration is too gloomy. The Rooms should be lighter and have brighter colours.
-The kitchen is empty; there are no necessary household appliances. There should be a kettle, pots, plates and glasses. It looks as though I had to equip it by myself.
- The rent is too high for me. I am only a student and I can't really afford it. I can't pay in time. I would like you to set another date.
-The owner should employ a cleaning lady. I can't take on this work because I don't get paid for this.
_________________ Hard work by day and solo blues by night
» marla925
(Born-9)
Pon Paź 24, 2011 20:05
Re:sprawdzenie rozmówki
bardzo ci dziękuje;)
|