Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

List nieformalny - czy są jakieś błędy?

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Martuniia (Fresh Member-26)
Sob Paź 22, 2011 20:00
List nieformalny - czy są jakieś błędy?

Proszę o przeczytanie i napisanie jakie popełniłam błędy, jeśli to możliwe. z góry dziękuje ;*

Dear Susan,
I wish you were OK. Recently I moved to a new place. Me and my family are happy, here is better than in our old flat. I like live here.
Well, we have got five rooms. Now, I have got my own room. It's beautiful bed and furniture here. I love my new bathroom with big bath. We have got nice garden and our neighbors are so kind and helpful.
I hope you will meet me in this holiday? We will going to the beach and we'll drive to the shopping center! It will be cool! I hope you'll write back soon
Yours,
XYZ

» Mika18 (Newbie-11)
Sob Paź 22, 2011 20:52

Myślę raczej, że ok jest oproćz zdania Me and my family are happy zamiast Me to I and my family are happy, bo my znaczy moje. I- ja. Myślę, że chciałaś napisać po angielsku ja i moja rodzina jesteśmy szczęśliwi. Przy zdaniu We will going to the beach and we'll powinno być we are going to go on the beach and we are going to to the shoping center.
Jeśli chciałaś napisać te zdania w czasie future simple.
Ale tak myślę, że ok. I jescze jedno will meet me in this holiday
will meeting me in this holiday- Bo podałaś, kiedy chcesz coś zrobić. To zdanie ma być wykonane w jakimś momencie przyszłości.

Nie Paź 23, 2011 10:49

Bardzo dziękuje za poprawienie i wytłumaczenie :)

» Aneta Urban (Occasional Member-70) Occasional Member
Nie Paź 23, 2011 13:56

Niestety, Mika18 źle poprawiła Ci to zadanie, a nawet pogorszyła. Pod wieczór wrócę do tego. Błędów jest dużo i nie mogę spokojnie patrzeć, jak ktoś zabiera się za poprawianie, kto niewiele wie....

» eLady (Newbie-12)
Nie Paź 23, 2011 14:55

Dear Susan,
I wish you were OK. Recently I moved to a new place. Me and my family are happy, here is better than in our old flat. I like live here.
Well, we have got five rooms. Now, I have got my own room. It's beautiful bed and furniture here. I love my new bathroom with big bath. We have got nice garden and our neighbors are so kind and helpful.
I hope you will meet me in this holiday? We will going to the beach and we'll drive to the shopping center! It will be cool! I hope you'll write back soon
Yours,
XYZ

Dear Susan,
I hope you are ok/fine. Recently I've moved to a new place. We are happy. Here is better than in our old flat. I like living here.
Well, we have got five rooms. Now, I have got my own room. There are a beautiful bed and furniture. I love my new bathroom and a big bath there. We have got a nice garden and our neighbours are so kind and helpful.
I hope we will meet during holidays? We will go to the beach and go to the shopping centre. It will be cool.
I hope you'll write back soon.
Yours,
...

» Aneta Urban (Occasional Member-70) Occasional Member
Pon Paź 24, 2011 16:53

Tak, właśnie tak to trzeba było poprawić :)

Jeszcze lepiej gdyby było: Here it is better oraz during the holidays, bo chyba chodzi o te wakacje, które właśnie są, kiedy pisany jest ten list.

Pozdrawiam

Pon Paź 24, 2011 18:56

raczej chodziło mi o wakacje które będą, ponieważ teraz jest jesień :( Bardzo ładnie poprawione, dziękuje serdecznie :)

Dyskusja była nieaktywna przez 214 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 6| Wyświetleń: 180)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

Aneta Urban korepetytor, Wrocław

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.