|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» BoSko
( Admin -903) 
Pon Sty 16, 2012 22:38
ewaraw napisał(a):Nie rozumiem, tzn za duzo się uczę?
Źle zrozumiałaś. Nie chodzi o to, że za dużo się uczysz, tego nikomu nie bronię, ale o to, że traktujesz funkcję odsłuchu słówek jak radio. Ta funkcja jest po to, aby odsłuchać i zapamiętać jak się dane słówko wymawia. Nie wolno jej nadużywać, gdyż powoduje to obciążenie serwera i w rezultacie inni użytkownicy nie mogą korzystać.
Reasumując - sporadyczne używanie tak, słuchanie do poduszki nie.
Po to jest ta zakładka w Panelu Edukacyjnym, żeby być świadomym tego na ile sobie można pozwolić...
ewaraw napisał(a):niż wymyslać sobie jak brzmią slowa w obcym jezyku
Nie konfabuluj. Z danych serwera wynika, że każde słówko odsłuchałaś po 300 razy! Przegięcie.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» ewaraw
(Newbie-17)
Wto Sty 17, 2012 9:40
Przykre to jest bo do poduszki nie włączam odsłuchu lektora z e-ang. 300 razy? Wszystkim znajomym polecałam stronę. Dziwna sprawa z tym odsłuchem.
[ Dodano: Wto Sty 17, 2012 15:23 ]
Nie można przy nauce języka ograniczać słuchania. Po prostu nie będzie efektu. Jedna osoba usłyszy raz i już pamięta, inna potrzebuje usłyszeć 300 razy. Wiem coś o tym, jestem doświadczonym pedagogiem z 24 letnim stażem pracy.
Miałeś kiedyś pomysł z odpłatnością za odsłuch, aby nie przeciążać serwera. To dobry pomysł. Tylko dlaczego bez realizacji. Uczenie bez odsłuchu nie ma w moim przypadku sensu (powtórze to kolejny raz). Ma z tym problem też moja córka i siostrzenica, którym poleciłam stronę e-ang. Myslę, że też wiele innych osób.
Proszę o znalezienie rozwiązania tego problemu.
» marcio19
(Born-3)
Pią Sty 20, 2012 13:40
sprawa odsluchu to raz, ale plynnosc strony to dwa. chyba nikomu nie chce sie czekac minutami, aby strona sie wczytywala... trzeba z glowa uzywac odsluchu, moze lepiej zapisac sobie w jakims zeszycie poprawna wymowe, badz tez nagrac na jakies mp3, ale bez przesady. nie badzmy egoistami, niech kazdy sie cieszy plynnym funkcjonowaniem strony. admin nie zabrania odsluchu, lecz chce go ograniczyc dla dobra kazdego. takie jest moje zdanie!
BoSko: Dokładnie tak!
|