|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» e5800
(Fresh Member-38)
Pon Lip 25, 2011 18:17
książki w jęz. ang. dla początkujących - jakie wydawnictwo
Cześć,
widziałem kiedyś książki anglojęzyczne dla początkujących (z niskim zasobem słów / dla obcokrajowców). Widziałem taką wersję Sherlocka Holmesa, czy Czarnoksiężnika z krainy OZ :) Nie mogę ich teraz znaleźć, a chętnie bym taką kupił.
Możecie mi napisać, jakie wydawnictwo wydaje tego typu książki. Są one na Allegro?
» Gość
()
Pon Lip 25, 2011 19:43
np. wydawnictwo Longman lub Oxford
» e5800
(Fresh Member-38)
Wto Lip 26, 2011 10:43
Re:książki w jęz. ang. dla początkujących - jakie wydawnictw
dzięki za odpowiedź
z Oxfordu masz na myśli serię 'Dominoes'?
np. taka bookmaster.pl/dominoes,new,edition,starter,mulan/ksiazka/435508.xhtml (który to level? tak w ogóle, to są 3 i level 1 oznacza początkujący, 2 - śr.-zaawansowany, 3 - zaawansowany? tak to jest?)
lub taka bookmaster.pl/dominoes,new,edition,level,1,blue,diamond/ksiazka/435516.xhtml (level 1, czyli najłatwiejszy?)
» Gość
()
Wto Lip 26, 2011 15:06
'Dominoes' to 4-ro poziomowa seria dla dzieci ze starszych klas szkoły podstawowej, poziom 1 i 2 to komiksy.
Główną serią Oxfordu jest 'Oxford Bookworms Library'- 6 poziomów.
» Gość
()
Wto Lip 26, 2011 15:25
wyd. Longman ma serię główną 'Penguin Readers' - 6 poziomów.
Seria dla dzieci 'Penguin Young Readers'- 4 poziomy.
Jest jeszcze 'Penguin Active Reading'- 4 poziomy, z ćwiczeniami.
|