|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» werka.90
(Fresh Member-45)
Pią Lip 22, 2011 20:03
przerwa dwa lata
hej. w 2009 roku zdałam maturę z angielskiego dość słabo ale jak na moje zdolności i problemy językowe to i tak dobrze że zdane.
mimo zdanej matury poszłam do policealnej gdzie moja znajomośc języka uległa pogorszeniu. zapomniałam większość tego co sie nauczylam jeśli nie wszystko.
w tym roku staram sie o powrót na studia . zwyczajna pedagogika . jednak boję sie czy sobie poradzę z tym angielskim.
teraz wyjeżdzam na 3 tygodnie do santorium ale obiecałam sobie że jak wrócę to wezmę sie za siebie.
może mi ktos doradzić jaką książkę powinnam sobie kupić lub od czego zacząć naukę?
ja sama sie juz w tym gubie. od kad tylko pamietam to po zaliczeniu sprawdzianu kartówki moje wiadomości gdzieś uciekały jak bym się w ogóle nie uczyła. pomóżcie prosze.:(
» sweatheart1
(Gość)
Pią Lip 22, 2011 22:03
Myślę, że sobie spokojnie poradzisz, 2 lata to nie jest jakaś duża przerwa. A jeśli idziesz na zwykłą pedagogikę to angielski pewnie będziesz miała od podstaw a nawet jeśli kontynuacja to nie będzie to jakiś bardzo wysoki poziom :)
Ja miałam przerwę rok i wybieram się na fil ang i też mam obawy ;/ i to wielkie... Ale to jest filologia angielska, więc nie ma porównania ;P
» werka.90
(Fresh Member-45)
Nie Lip 24, 2011 11:13
dzięki. może masz i racje. tylko że ja nigdy nie byłam dobra z anglika .jak dostałam 3 to juz był sukces. no ale zobaczymy może jakos bd.
[ Dodano: Pon Sie 29, 2011 20:43 ]
no to jeszcze kilka dni i muszę się uczyć:( eh.
[ Dodano: Nie Wrz 11, 2011 14:26 ]
przepisałam sobie teorię o czasach ale zgubiłam się po past contiuous:( po za tym chyba czasy na nic mi sie zdadzą bo na teście przyporządkowującym do grupy będzie tłumaczenie z jezyka na język, wypełnianie jakiś luk itd. coraz bardziej sie boje. bo nie wiem zupełnie jak sie do tego przygotować, a czas ucieka. za 3 tygodnie:(
boję sie że zmarnuje ostatnie dni wolnego na sięczenie przed zeszytem a i tak pewnie będę zmuszona zmienic język bo słyszłam że z angielskiego na tej uczelni jest tylko zawansowana grupa. a ja nie dam rady.
nie wiem juz w ogóle czy te studia maja sens. coraz bardziej się boje. :(
[ Dodano: Sro Wrz 28, 2011 17:10 ]
no i dupa . już za 5 dni test sprawdzający wiem że to nic nie znaczy bo przydzielają do grupy ale ja nic nie pamiętam. moje próby przypominania sobie czego kolwiek spełzły na niczym. chyba sie nie potrzebnie wygłupiam znowu z tymi studiami.........:(
[ Dodano: Pią Lis 11, 2011 21:35 ]
hej. jak tam u was? u mnie ciężko. co prawda dostałam sie na anglika ale grupa w której jestem mnie dobija. niby średnia a wydaje mi sie że podstawowa. na dodatek nie ogarniam niczego. pani leci z materiałem a ja nie nadąrzem z mysleniem i mówieniem nie mówiąc o pisaniu. koszmar. tyle lat nauki tyle korów i kasy i co mi z tego przyszło?
same studia w sobie są ciezkie jednak pedagogika nie jest moim narzeniem. no ale cóż byle do stycznia na dłużej nie robie sobie nadzieji:(
|