Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

historyjka w past simple past continuous i past perfect

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Kafsia (Gość)
Nie Wrz 16, 2007 10:04
historyjka w past simple past continuous i past perfect

Moze ktos ma to zadanie? To jest z ksiazki do LO Matrix. Trzeba napisac historyjke w czasach past simple past continuous i past perfect. I sa tam obrazki:
1. Idzie sobie czlowieczek niesie torbe z namiotem w rece i jest mu bardzo goraco
2. Czlowieczek zabaczyl jeziorko
3. rozebral sie i poszedl plywac
4. Zobaczyl, ze jego ubrania zniknely, zostal tylko namiot
4. "bral sie w ten namiot";p i wyszedl na droge zeby zatrzymac samochod

Proooosze niech mi ktos pomoze bo ja nie mam pojecia jak sie za to zabrac

» Kamysia (Occasional Member-76) Occasional Member
Nie Wrz 16, 2007 10:55

» gość23 (Gość)
Sro Mar 25, 2009 16:47

Potrzebuje jakąś ciekawą historyjkę która mogłaby mi się przydarzyć w czasach Past Simple i Past Continuous jak najszybciej plis

» gromax (Occasional Member-86) Occasional Member
Sro Mar 25, 2009 19:23

Do kafsia:

skoro ma byc napisane w: past simple past continuous i past perfect to sugerowałbym podejscie jak następuje:
Po pierwsze coś się stało i część się skończyła w przeszłości, część trwała w przeszłości a też część zaczęła się w dalszej przeszłości i trwała do konkretnego momentu (to takie ogólne rozumienie rozróznienia czasów - jak nie pamietasz gdzie jest który to także na tej stronie masz bardzo fajnie wyjasnione)
na przykład - rozpoczełam swoją naukę szkolną w 2000 roku (past simple- cos się stało w przeszłości i już). W pierwszym roku nauki codziennie miałam zajęcia z angielskiego (czyli juz mamy continuous). Na jedne zajęcia się spóźniłam i kiedy weszłam do klasy wszyscy sie na mnie głupio patrzyli (i juz jest past perfect, bo mamy konsekwencję jakiegoś zdarzenia w konkretnym momencie w przeszłości).

gość23:
heh...
Już to dzis napisałem gdzieś w wątku obok - coś się zdarzyło w przeszłości i było, trwało, cos się stało... Byłes w kinie, akcja sie toczyła, byłeś w górach i miałeś tam małe przygody, czekałes na autobus a w tym czasie pies cie obsikał, samochód potrącił staruszkę, poślizgnałeś sie i zlamałes nogę.... byłeś na wakacjach i tam cos przezyłes, nudziłeś się na imieninac u cioci i rozmawiałeś o swoich rozterkach z dawno nie widziana kuzynką... powodzenia

» Bakcyl ( Friend -664) Gold Member
Sro Mar 25, 2009 19:27

gromax, spokojnie. To jakiś stary kotlet - datowane na wrzesień 2007 ....
gość23 podbił temat nie wiem po co. To powinno być zakazane.

» gromax (Occasional Member-86) Occasional Member
Sro Mar 25, 2009 19:30

grrrrrrr, kosz

» heni (Gość)
Nie Gru 05, 2010 15:42

Last summer, in July, our class went to the mouintains. The day was lovely, the sun was shining and it was quite hot. We went with the whole class and our English teacher. We were very excited and full of energy. We started walking through the forest and it was not so tiring and we were talking all the time. We decided that it is better to be at the end of the group because we could admire the views. Then we started climbing and we saw a strange plant so we stopped for a moment to take some pictures. Suddenly we realized that we could not see the rest of our class! We were lost! At first we were shocked and we did not know what to do byt then we decided that we should follow the path. We were walking fast for about a half of an hour and finally we saw our class. They were having a rest and eating sandwitches. Our teacher was very angry and she shouted at us and she told us that we aer irresponsible. We had to walk with her all the time. We felt stupid and we could not talk freely because she was listening all the time. The last 3 hours af our trip were boring and we did not have fun. I felt dissapointed and a bit angry that she forced us to walk with her. I hope that the next trip will be better.

Dyskusja była nieaktywna przez 537 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 6| Wyświetleń: 8979)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.