Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Od czego mam zacząc

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Forum językowe | dział: Giełda

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» beast117 (Newbie-10)
Sob Wrz 15, 2007 20:51
Od czego mam zacząc

Mam pytanie od czego mam zacząc aby jak najlepiej sie nauczyc angielskiego :) :)

Sprzedaż materiałów do których nie masz praw autorskich jest NIELEGALNA
» volleymaster (Gość)
Nie Wrz 16, 2007 10:03

a ile masz lat?
dopiero zaczynasz naukę czy masz już jakies podstawy angielskiego?
dlaczego chcesz sie go nauczyc (tzn. czy masz jakis konkretny cel poza checia znajomosci jezyka, np wyjazd zagraniczny) ?
masz zamiar uczyc sie go samodzielnie czy uczysz sie go w szkole, moze na kursie czy gdziekolwiek indziej?

na pocztek sprobuj odp na powyzsze pytania. nauka kazdego jezyka powinna byc dostosowana do indywidualnych potrzeb i predyspozycji :!: nie ma uniwersalnej rady dla wszystkich.

» beast117 (Newbie-10)
Nie Wrz 16, 2007 10:47

Mam 17 lat podstawy jakies znam ale moim zdaniem slabe
mam zamiar uczyc sie go samodzielnie i dlaczego... :D bo chce dobrze zdać mature i byc może jakies studia w tym kierunku :) :)
z góry dziękuje! THANKS!

» volleymaster (Gość)
Nie Wrz 16, 2007 16:17

ja tez siedemnastka :wink:

skoro mowisz, ze masz 'slabe podstawy' wnioskuje, ze chodzi glownie o gramatyke a co za tym idzie z tzw. 'communication' tez pewnie masz problemy.
ja proponuje na pocztek posiedziec troche nad sama gramatyka. to absolutna podstawa bez ktorej nie masz szans na nauke czegokolwiek wiecej. tylko nie rzucaj sie od razu na np. future perfect in the past czy zdania warunkowe typu trzeciego. zacznij od porzadnego opanowania czasow podst: present simple i continuous, pr.perfect, past simple i continuous, future simple i be going to. i moze czasowniki modalne.zaopatrz sie w kilka dobrych podrecznikow i cwiczen gramatycznych. przydadza sie.

kurcze, nie wiem co jeszcze. ja jakos nigdy nie ukladalam planu nauki jezyka :) rozumiem ze jestes w 2 klasie liceum wiec czasu do maturki ,nie straszac cie, masz niewiele :!:

» elexis (Gość)
Sro Wrz 19, 2007 16:47

ja moge Ci tylko polecić książkę o czasach angielskich( angielskie-czasy.zlotemysli.pl/czadowo.php )
,duzo przydatnych tresci,mi bardzo pomaga w nauce angielskiego.do tego na tej stronie sa inne ksiazki do nauki jezyka,w formie internetowej i drukowanej,ich nie sprawdzilam,ale mogą być dobre.Pozdrawiam i owocnej nauki życze:)

» zielonooka40 (Born-1)
Pon Wrz 24, 2007 13:49

cześć mam pytanie jak najszybciej nauczyc sie mówic po angielsku.mam zamiar wyjechac do pracy i musze szybko nauczyc sie tego jeyka w sposób komunikatywny

» katarzyna Sobczak (Born-2)
Wto Wrz 25, 2007 21:31

wsluchuj sie w slowa piosenek,zagladaj do slownika ,a najlepiej rozmowek-ja tez to przezylam.reszta przyjdzie na miejscu

» shybuya (Newbie-10)
Czw Paź 11, 2007 20:48

Słuchaj !! Znam super książkę ''Grammar way'' wyd. Express Publishing, ja mam drugą wersję (polską). Książka jest super, naprawdę. Masz w niej opisane czasy (szczególowo, ale zrozumiale), wszystko jest poparte przykładami. poza tym pisownia, wymowa i ćwiczenia ;] Książka jest napradę super, wszyscy ją sobie chwalą. Jak coś to taka pomaranczowa :D Będzie to wydatek rzędu ok. 30 zł, ale naprawdę warto zainwestować ;) Polecam, gorrrąco :D pzdr

» przemo321 (Born-1)
Sob Paź 13, 2007 17:00

shybuya napisał(a):
Słuchaj !! Znam super książkę ''Grammar way'' wyd. Express Publishing, ja mam drugą wersję (polską). Książka jest super, naprawdę. Masz w niej opisane czasy (szczególowo, ale zrozumiale), wszystko jest poparte przykładami. poza tym pisownia, wymowa i ćwiczenia ;] Książka jest napradę super, wszyscy ją sobie chwalą. Jak coś to taka pomaranczowa :D Będzie to wydatek rzędu ok. 30 zł, ale naprawdę warto zainwestować ;) Polecam, gorrrąco :D pzdr

czesc czy ktos bi mi mógł pomóc. opisac kogos z rodziny
:evil:

Sprzedaż materiałów do których nie masz praw autorskich jest NIELEGALNA
» temeneris (Born-2)
Czw Paź 18, 2007 8:06

A co poradzicie osobie takiej jak ja która zaczyna całkowicie od zera naukę angielskiego?

» konto usunięte (Gość)
Nie Paź 21, 2007 9:32

Ja bym radziła korepetycje chociaż na początek. Jak poznasz podstawy, będzie Ci łatwiej samodzielnie zorganizować naukę. Wiem, jak to jest zaczynać naukę nowego języka od podstaw i to może się odwlekać latami. Lepiej od razu zwrócić się do specjalisty.

» M@ja (Born-9)
Nie Lut 17, 2008 18:39

myśle że jak najwięcej ćwiczeń ze słuchu abyś osłyszał sie z jezykiem...kup sobie płyty do słuchania ,CD,filmy angielskie z tłumaczeniami tekstu-DVD,słuchaj piosenek i patrz na tekst,bo b.ważna jest wymowa...staraj się dużo czytac w tym jezyku..i rozmawij !!!
Miłej nauki=)M@ja

» Fuller (Gość)
Sro Lut 20, 2008 21:07

Dokładnie. Ja oglądam dużo filmów na DVD (z angielskim lektorem i angielskimi napisami), staram się wsłuchiwać w piosenki próbując wyłapać chociaż pojedyncze słówka/zdania, sporo czytam na głos i to wszystko co wpadnie w ręce. To jest świetna sprawa, sam zauważyłem, że po paru miesiącach już zdecydowanie więcej rozumie ze słuchu, wcześniej był to tylko bełkot a teraz już konkretne wypowiedzi :lol: . Naprawdę polecam tą metodę, jest przede wszystkim przyjemna, wystarczy znać do tego jako tako gramatykę i trochę słówek, resztę uczę się na bierząco.

» śledz (Gość)
Nie Mar 22, 2009 23:04

ja mam 13 i umiem troche jakies budowanie zdań i ucze sie angilskigo sam dla siebie i sprzymusu.

» Carioke (Newbie-15)
Czw Mar 26, 2009 22:25

Nie wiem czy osobie, która zaczyna dopiero swoją przygodę z nauką angielskiego poradziłabym wsłuchiwanie się w piosenki i tłumaczenie sobie ich. Na początku mowa potoczna - która niestety często jest w nich używana, nie jest aż tak potrzebna osobie, która chce kupić sobie głupi bilet w autobusie.

Ja bym poradziła zakupić dobry program do nauki i po prostu się za to zabrać, samo nie przyjdzie.
Jednocześnie słówka i gramatyka.

A jeśli chodzi o rozumienie ze słuchu to polecam oglądanie wiadomości/programów w tv, a nie piosenki.

Dyskusja była nieaktywna przez 493 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3 (Odpowiedzi: 30| Wyświetleń: 15617)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.