|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» johnek
(Born-4)
Wto Lip 14, 2009 9:29
Jak zacząć?
Czytałem o tym w internecie były tam takie wskazówki
1. Zrób sobie listę słówek którą położysz w widocznym miejscu. Codziennie powtarzaj zawarte tam słówka i je uzupełniaj.
2. Bądź systematyczny. Codzienne 15 min więcej niż 3h tygodniowo.
3.Ucz się gramatyki najlepiej z nauczycielem bez tego nie dasz rady.
4.Oglądaj dużo filmów po angielsku staraj domyślać się domyślać się o co chodzi z dialogów.(warto ściągnąć sobie angielskie napisy do angielskiego filmu) Przyswajasz sobie wymowę i pisownię w ten sposób.
5Dużo ćwicz tłumacząc różne teksty i opowiadania abyś nabrał biegłości.
Szukając opowiadań wpisz w wyszukiwarkę
short stories esl
6Słuchaj dużo piosenek patrząc w tłumaczenia. Korzystając np z tekstowo
7.Staraj się myśleć po angielsku.
Systematyczność da piękne efekty:)
Sprzedaż materiałów do których nie masz praw autorskich jest NIELEGALNA
» Primo
( Specjalista -588) 
Wto Lip 21, 2009 19:07
Brawo, w teorii wygląda pięknie, zwykle gorzej z praktyką - to zadanie dla wytrwałych, ale powodzenia
i tak oto mój hiszpański sie już wlecze 3 miesiące bez postępu.. :roll:
_________________ ..Sola ratio perfecta beatum facit..
» robercik521
(Born-4)
Sro Wrz 23, 2009 3:20
Czesc. Nazywam sie Robert i mam 17 lat i zaczynam nauke od zera angielskiego. Drecza mnie dwa pytania czy to jest juz zapozno sie uczyc w takim wieku co podalem u gory ??? a drugie pytanie brzmi jak sie tego jezyka nauczyc zeby moc sie nim biegle porozumiewac.
» KamilKamilKamil
( Młodszy Specjalista -713) 
Sro Wrz 23, 2009 9:40
Na naukę nigdy nie jest za późno :) Pozdrawiam
_________________ Nobody is perfect... My name's Nobody! (just kidding you:)
» milena ;p
(Gość)
Czw Paź 01, 2009 14:16
potrzebuje pomocy
hmm ja jestem w drugiej gim. i nie potrafie załapac tego języka ;/
przez pół roku brałam korepetycje ale nic nie pomogły
znam podstawy ale dalej nie moge sobie poradzić ;/
» robercik521
(Born-4)
Pią Paź 02, 2009 4:29
Heh ty jestes w gym a ja calkowicie mam porabane z tym angielskim jak w glowie. Mieszkam 4 lata w Stanach Zjednoczonych i dalej nie znam :(.Nieznajac tego jezyka w takim kraju to naprawde doprowadza do placzu...
» Martusia376
(Born-2)
Czw Paź 22, 2009 13:05
witam. ja chyba tez mam ten problem. chce nauczyc sie jezyka szybko, w miare mozliwosci oczywiscie. nigdy sie nie uczylam nawet w szkole ale nie jest az tak zle. jak kazdy slucham piosenek i ogladam filmy ale nie jest to na tyle zebyc sie porozumiec. zdaje sobie sprawe ze bedzie ciezko ale mam checi a to o to chodzi. prosilabym zeby znalazl sie ktos tak mily i podsunal swoje pomysly do nauki angielskiego. najlepiej takie osoby ktore tez tak jak i ja zaczynaly od zera. oczywiscie wszystkie rady bede bardzo cenne.dziekuje serdecznie i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedzi. pozdrawiam serdecznie:) Martusia:)
» sir Albert
(Gość)
Pon Lut 08, 2010 8:51
Najlepiej jedź do roboty na wyspy, moment podłapiesz :)
» Gość
()
Sob Lut 27, 2010 15:44
ble, ble ble
Sprzedaż materiałów do których nie masz praw autorskich jest NIELEGALNA
» kataryna2010
(Born-1)
Pon Mar 08, 2010 11:33
Ja ci polecam naukę na fiszkach, albo zrób sobie samemu albo kup.
» chochlinska
(Born-2)
Pią Mar 19, 2010 13:38
A co polecilibyście osobie w wieku ok 30lat, która uczy się angielskiego zupełnie od postaw. Problem polega na tym, ze na większości kurów nawet od postaw nauczyciele lecą strasznie szybko z materiałem bowiem większość osób nie uczy się materiału od początku tylko go sobie przypomina.
Ja właśnie tak zaczynam i nie wiem czy kurs na który uczęszczam ma sens. W pierwszym semestrze nauki przerobiliśmy już Past Simple i Past Continuous. Nie uważacie, że to trochę za szybko?
Proszę o radę.
» lilek
(Born-8)
Sob Kwi 17, 2010 18:57
Ja próbowałam uczyć się samodzielnie - miałam jakieś książki z czasów szkolnych, kupiłam podręcznik do gramatyki i niestety nie pracowałam systematycznie. Od października chodzę na kurs (3 godziny tygodniowo), uczę się systematycznie, co jest chyba przy angielskim bardzo ważne.
Polecam więc (oczywiście w miarę możliwości finansowych i czasowych) kurs językowy. Takich teraz jest sporo i dobrą szkołę nietrudno znaleźć.
» Paulina a
(Gość)
Czw Sty 06, 2011 16:37
Re:Od czego mam zacząc
Uważam, że można się samemu nauczyć i w miarę szybko, trzeba po prostu chcieć :) Dobrze mieć osobę, która może coś wytłumaczyć, ale samemu też da radę. Ja też dopiero zaczynam, gdyż dotychczas miałam tylko język niemiecki. Najpierw zamierzam nauczyć się podstawowych czasów, polecam książkę "Gramatyka angielska dla początkujących" - Janusz Siuda. A oprócz tego kupiłam sobie repetytorium do egzaminu gimnazjalnego i próbuję uczyć się tamtejszych słówek jak na razie. Nie polecam uczyć się tylko z książek, ponieważ w Anglii przede wszystkim używają mowy potocznej i tego też trzeba się trzymać. :) Życzę powodzenia w nauce. :)
» streetbunny17
(Fresh Member-47)
Pią Sty 07, 2011 5:31
Najpierw oglądaj filmy albo cokolwiek po angielsku. Nic nie będziesz rozumiał ale złapiesz akcent.
Jak się wkręcisz i osłuchasz to zajrzyj do gramatyki Kaczmarskiego. Skumasz moment, bo to są podstawy.
Potem weź jakąś sensowną serię podręczników - ja przebrnęłam przez cały Upstream w niecały rok. Ostra jazda ale można się ogarnąć.
Teraz już spoko - totalna globalizacja. Czytasz stronki internetowe i piszesz z gostkami z całego świata.
» Gość
()
Pią Sty 07, 2011 22:20
Re:Od czego mam zacząc
Jeśli chodzi o mówienie to polecam metodę Callana-pomaga w szybkim opanowaniu języka,poza tym można oglądac filmy z napisami oraz słuchac piosenek i sledzic do nich słowa
Ilona Piotrowska
Zapraszam na jezykilony.pl
|