|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» kaska1973
(Gość)
Wto Maj 17, 2011 21:41
Matura 2011 ROZSZERZONY woj. dolnośląskie i opolskie
Prosze o wpisywanie zestawow z ustnego angielskiego rozszerzonego ;) z tych dwoch wojewodztw bo maja te same ;)
» alanell
(Gość)
Sro Maj 18, 2011 19:40
Ponawiam prośbę :)
Chociaż na nic mi się to nie zda. Maturkę mam jutro;P
» alanell
(Gość)
Czw Maj 19, 2011 16:07
Mój zestaw:
nr 33
MATERIAŁ:
- zdjęcie przedstawiające studentów, każdy z nich trzyma flagę innego narodu
- logo, w którym był napis HOMESICK
- zdjęcie dziewczyny, która ogląda jakąś fotografię, prawdopodobnie zdjęcie jej rodzinnych stron
- wycinek z gazety mówiący o tym, ze koszta koledżu są coraz wyższe, a wynagrodzenia spadają, bądź są na takim samym poziomie (nie pamiętam dokładnie)
- wykres, pokazujący liczbę Polaków studiujących za granicą, dane rosły od 2004 do 2007
- ulotka zachęcająca do studiowania za granicą (że to poszerza horyzonty)
- nazwa jakiejś organizacji do spraw stypendiów.
PYTANIA DO MATERIAŁU:
1. plusy i minusy studiowania za granicą,
2. jak zachęcić młodych ludzi do studiowania za granicą?
TEMATY DO ROZMOWY:
1. Przepraszam, ale zupełnie nie pamiętam tego tematu :(
2. Co jest lepsze - podążanie za modą czy posiadanie własnego stylu? Jak jest w Twoim przypadku? Wytłumacz/uargumentuj.
PYTANIA DO TEMATU:
1. Plusy i minusy kupowania w secondhandach
2. Co rozumiesz przez wyrażenie "fashion victim" (ofiara mody)?
I chyba było jeszcze jedno, ale tez już nie pamiętam.. :(
» alanell
(Gość)
Pon Maj 23, 2011 18:44
Przypomniało mi się trzecie pytanie xD
Jaki jest twój ulubiony projektant lub marka?
Widzę, że z naszego woj. niewiele osób zdaje rozszerzoną, albo niezbyt chcą się dzielić zestawami.. A szkoda...
» dsw
(Gość)
Wto Maj 24, 2011 16:49
Re:Matura 2011 ROZSZERZONY woj. dolnośląskie i opolskie
Nie miałem jeszcze matury, ale słyszałem od znajomych, że tematy są związane z prywatyzacją szpitali, z modą, wady i zalety emigracji Polaków, o sławie i pieniądzach, o junk food. I tyle co wiem [;
» karolina92921
(Gość)
Czw Maj 26, 2011 13:58
Zestaw 1
Materiał:
- wyglad zewnetrzny
- jaki ma wplyw na zycie
6 obrazkow: dziewczyna na rowerze, w koszyku warzywa
dziewczyny na aerobiku, kobieta z maseczka na twarzy, botox operacje plastyczne, modelka jakas.
Headline: Beauty is only skin deep
Extract: o operacjach plastycznych
Pytania:
Czy uwazam ze lepiej byc w zyciu ladnym
W sumie to ich nie pamietam ;/
Tematy:
Dysciplina w szkole, jak zaostrzyć prawo
Protesty- nie pamietam dokladnie
Jak sobie przypomne to dopisze :)
80 %
» ladybug199
(Gość)
Czw Maj 26, 2011 17:10
ja miałam temat niezbyt ciekawy : mundurki w szkole,jego wady,zalety oraz kontowersje jakie wzbudził w Polsce ;//
nie potrafiłam przywołac kolejnych wad,oprócz takiej,że ogranicza ekspresje własnego stylu i indywidualności ... pytanie brzmiało : Could you call more disadvantages ? ;/ my answer was : yyyeehhhyyyy
były dwa wykresy kołowe i dwie osoby z wypowiedziami w dymku na ten temat oraz dwa zdjęcia...
Natomiast temat był prostszy : dążenie młodych ludzi jedynie do sławy i pieniedzy (wymienić zalety,wady oraz własny stosunek do tego).
Drugiego tematu nie pamietam cos o sporcie....
koleżanka miała o zwierzętach wykorzystywanych i źle traktowanych oraz temat o środkach transportu jakie beda modne za 100 lat czy cos takiego ;))
Ogólnie to jestem zawiedziona myślałam że bedzie 100% a były tylko 75% dlatego,że nie byłam w temacie. Moim zdaniem to jest głupie ;///
|