Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

angielski ustny rozszerzony-jedno pytanie

Forum językowe | dział: Matura

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» nasin (Born-4)
Wto Maj 10, 2011 18:10
angielski ustny rozszerzony-jedno pytanie

Chciałabym się dowiedzieć czy jest ta sama komisja egzaminująca na angielskim podstawowym i rozszerzonym ustnym (najpierw mam rozszerzony, a 2 dni później podstawę). Wie może ktoś? Pozdrawiam :)

[ Dodano: Wto Maj 10, 2011 20:07 ]
Nikt nie wie ?

» opsdf (Gość)
Wto Maj 10, 2011 22:12
Re:angielski ustny rozszerzony-jedno pytanie

inne są, szkoła ustala kto w takiej komisji się znajduje, ale u mnie zawsze jest inna komisja. ;)

» Gość ()
Wto Maj 10, 2011 22:30

Dzięki za odp :)

» Gość ()
Sro Maj 11, 2011 15:13

to zależy od szkoły. ja mam taką samą i na podstawi i na rozszerzeniu

» Anno Domini (Gość)
Pią Maj 13, 2011 11:56

A ja miałem mieć tą samą ale jakiś nagły zgon w rodzinie egzaminującej i zmiana komisji.

» xxx (Gość)
Wto Maj 17, 2011 22:27

ma ktoś może zestawy z roz ang ustnego? oryginalne oczywiscie, tegoroczne?

» alanell (Gość)
Sro Maj 18, 2011 19:34

Ja mam oba poziomy w jednym dniu i mam tę samą komisję. Właściwie, to egzamin mam jutro ;x :P

» Mam to juz z głowy (Gość)
Czw Maj 19, 2011 17:26

Hej ja własnie wróciłam do domu po momim egzaminie. Bez rewelacji,ale zdany. Uzyskalam 16 pkt,oczywiscie wszystko przez to ze wiekszosci zapomnialam ;p
a więc :
Materiał stymulujacy skladał sie z 3 zdjec.
Na pierwszym bylo ze kobieta podaje mezowi obiad(takie stare zdjecie jak kadr z filmu z lat 60)
na kolejnym bylo jak mezczyzna odkurza w pokoju i trzyma w takim nosidełku dziecko.
na ostatnim byla kobieta i mezczyzna ktorzy w takich oficjalnych(napewno nie sportowych) strojach przygotowywali sie do biegu .
Była tez taka jakby tabelka i bylo w niej podane badanie ktore dotyczylo czego chca kobiety od facetów a czego chca mezczyni od nas;p i tam bylo podane w procentach . Faceci chcieli zeby bylo ugatowane,posprzatane itd . a Kobiety chcialy zeby faceci zarabiali,sluchali ich,pogagali itp.
Bylo podane stwierdzenie (nie wiem czy to cytat czy przyslowie) ze mezczyni sa z marsa a kobiety z wenus.

Pytania do materiału:
opis materialu-jak powyzej

przedstawic obraz kiebiety i mezczyzny w dzisiejszych czasach i to co wynika z obrazka.

co wynika z tabelki i jakie czerpiesz z niej winoski ? (chodzi o tabelke z tymi badaniami czego pragna mezczyzni a czego kobiety)

czy zgadzasz sie z tym ze nie wszystkie prace moga wykonywac kobiety i mezczyzni ? -np ze faceci nie umieja prowadzic domu,a kobiety nie maja sily pracowac w kopalni

czy trudniej jest znalezc kobieta prace w polsce ?-tak-dlaczego ?/nie-dlacego ?

zadanie 2
temat pierwszy dotyczyl podrózy . Zaczelo sie od cytatu-cos w tym stylu ze : nie mow mi nic o sposobie swojego uczenia,opowiedz mi o podrozowaniu.
dokladnie tego nie pamietam,bo wybralam 2 ale chodzilo o to,ze podrozowanie to sposob na nauke i czy sie z tym zgadzasz czy nie.

temat II. mowa tutaj byla o grach,zabawkach,filmach mogacych wzbudzac przemoc. i bylo takie stwierdzenie,ze takie zabawki gry wojenne itd powinny byc zabronione wsrod dzieci ponizej 16 roku zycia. I czy sie z tym zgadzasz czy nie. Nalezalo jeszcze podac plusy i minusy swojej opini.

no to tyle:) aaa i to byl zestaw nr 19:) woj.mazowieckie,ale tak z tego co widze we wszystkich wojewodztwach sa podobne.

mam nadzieje,ze pomogłam.

Dyskusja była nieaktywna przez 372 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 7| Wyświetleń: 1964)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.