|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» nasin
(Born-4)
Wto Maj 10, 2011 18:10
angielski ustny rozszerzony-jedno pytanie
Chciałabym się dowiedzieć czy jest ta sama komisja egzaminująca na angielskim podstawowym i rozszerzonym ustnym (najpierw mam rozszerzony, a 2 dni później podstawę). Wie może ktoś? Pozdrawiam :)
[ Dodano: Wto Maj 10, 2011 20:07 ]
Nikt nie wie ?
» opsdf
(Gość)
Wto Maj 10, 2011 22:12
Re:angielski ustny rozszerzony-jedno pytanie
inne są, szkoła ustala kto w takiej komisji się znajduje, ale u mnie zawsze jest inna komisja. ;)
» Gość
()
Wto Maj 10, 2011 22:30
Dzięki za odp :)
» Gość
()
Sro Maj 11, 2011 15:13
to zależy od szkoły. ja mam taką samą i na podstawi i na rozszerzeniu
» Anno Domini
(Gość)
Pią Maj 13, 2011 11:56
A ja miałem mieć tą samą ale jakiś nagły zgon w rodzinie egzaminującej i zmiana komisji.
» xxx
(Gość)
Wto Maj 17, 2011 22:27
ma ktoś może zestawy z roz ang ustnego? oryginalne oczywiscie, tegoroczne?
» alanell
(Gość)
Sro Maj 18, 2011 19:34
Ja mam oba poziomy w jednym dniu i mam tę samą komisję. Właściwie, to egzamin mam jutro ;x :P
» Mam to juz z głowy
(Gość)
Czw Maj 19, 2011 17:26
Hej ja własnie wróciłam do domu po momim egzaminie. Bez rewelacji,ale zdany. Uzyskalam 16 pkt,oczywiscie wszystko przez to ze wiekszosci zapomnialam ;p
a więc :
Materiał stymulujacy skladał sie z 3 zdjec.
Na pierwszym bylo ze kobieta podaje mezowi obiad(takie stare zdjecie jak kadr z filmu z lat 60)
na kolejnym bylo jak mezczyzna odkurza w pokoju i trzyma w takim nosidełku dziecko.
na ostatnim byla kobieta i mezczyzna ktorzy w takich oficjalnych(napewno nie sportowych) strojach przygotowywali sie do biegu .
Była tez taka jakby tabelka i bylo w niej podane badanie ktore dotyczylo czego chca kobiety od facetów a czego chca mezczyni od nas;p i tam bylo podane w procentach . Faceci chcieli zeby bylo ugatowane,posprzatane itd . a Kobiety chcialy zeby faceci zarabiali,sluchali ich,pogagali itp.
Bylo podane stwierdzenie (nie wiem czy to cytat czy przyslowie) ze mezczyni sa z marsa a kobiety z wenus.
Pytania do materiału:
opis materialu-jak powyzej
przedstawic obraz kiebiety i mezczyzny w dzisiejszych czasach i to co wynika z obrazka.
co wynika z tabelki i jakie czerpiesz z niej winoski ? (chodzi o tabelke z tymi badaniami czego pragna mezczyzni a czego kobiety)
czy zgadzasz sie z tym ze nie wszystkie prace moga wykonywac kobiety i mezczyzni ? -np ze faceci nie umieja prowadzic domu,a kobiety nie maja sily pracowac w kopalni
czy trudniej jest znalezc kobieta prace w polsce ?-tak-dlaczego ?/nie-dlacego ?
zadanie 2
temat pierwszy dotyczyl podrózy . Zaczelo sie od cytatu-cos w tym stylu ze : nie mow mi nic o sposobie swojego uczenia,opowiedz mi o podrozowaniu.
dokladnie tego nie pamietam,bo wybralam 2 ale chodzilo o to,ze podrozowanie to sposob na nauke i czy sie z tym zgadzasz czy nie.
temat II. mowa tutaj byla o grach,zabawkach,filmach mogacych wzbudzac przemoc. i bylo takie stwierdzenie,ze takie zabawki gry wojenne itd powinny byc zabronione wsrod dzieci ponizej 16 roku zycia. I czy sie z tym zgadzasz czy nie. Nalezalo jeszcze podac plusy i minusy swojej opini.
no to tyle:) aaa i to byl zestaw nr 19:) woj.mazowieckie,ale tak z tego co widze we wszystkich wojewodztwach sa podobne.
mam nadzieje,ze pomogłam.
|