Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

odpowiecie na pytanie?jestem zalamana

Forum językowe | dział: Matura

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» slonkoww (Gość)
Sob Maj 07, 2011 15:35
odpowiecie na pytanie?jestem zalamana

powiedzcie ile moge miec za to punktow??

napisz LIST do kolegi
1.wyraz zadowolenie z planowanego przyjazdu kolegi i poadz mu co ma zabrac
2.wspomnij o przyjeciu krote zamierzasz zorganizowac podczas jego pobytu
3.napisz gdzie zamierzasz to przyjecie urzadzic i uzasadnij swoj wybor
4.popros o przywiezienie rzeczy ktore u niegos zostawiles i obiecaj odebrac go z lotniska

How are you? I haven't written for such a long time but have been very busy lately. pOLAND we can interesting place. Take sun lotion with you in case the weather is good We will swim in the lake and sunbathe then. There is also a beautiful park near my house.I also should also take a warm sweater in case the weather is bad. I'd like to invite you to a party to celebrate my twenty brithday The party starts at 7 p.m on Saturday in our school because I think It's very good place I have arranged every think you wanted Your flight number is BW 204 I''ll pick you up from the aiport I'll waiting in the arriwals hall.
In case of change of plans -phone me. I am sure you spend unforgettable vacation in my home town

WIADOMOSC
1.przepros ze nie mozesz przyjechac
2.poinformuj o zgubie dokumentow
3.ile czasu bedziesz czekac na nowe
4.zapytaj o mozliwosc przyjechania w innym terminie

I can't make it on Saturday.Yesterday while I was in school I lost my file my documents But I have on idea what do you think about another date? I must wait my documents two day.

» tulip (Gość)
Sob Maj 07, 2011 16:26
Re:odpowiecie na pytanie?jestem zalamana

Jakie załamanie?? Bardzo ładnie oba napisane min * 6+4p brawo!

» lokop (Gość)
Sob Maj 07, 2011 17:05
Re:odpowiecie na pytanie?jestem zalamana

mowisz to powaznie?? ale nie dalam w liscie wszystkich informacji wiec nie dadza mi punkta?? ale znasz sie na ocenianiu prac czy tylko tak sobie powiedziales?? prosze odpowiedz

» Gość ()
Sob Maj 07, 2011 17:59

sądzę, że około 6 punktów tak na oko. Dużo błędów językowych, gdzieś straciłaś spójność i logiczność. Bogactwo językowe też na 1pkt. Z treścią też były problemy. Ten komentarz dotyczy listu.

Dyskusja była nieaktywna przez 384 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 3| Wyświetleń: 460)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.