|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Dreamer
(Fresh Member-32)
Sob Maj 07, 2011 9:41
Scenki- matura ustna 2011
Cześć:). Mój pomysł skierowany jest do tegorocznych maturzystów z woj. WIELKOPOLSKIEGO. Pomóżmy sobie nawzajem i umieśćmy to, co musieliśmy powiedzieć na egzaminie ustnym z ang.
Proponuję taką formę:
1)Zestaw
2)Trzy rozmowy
3)Obrazek
» olaaa_s
(Gość)
Sob Maj 07, 2011 13:51
Mazowieckie. Sochaczew. Chopin. zestaw 31. obrazek : u fryzjera, fryzjerka obcina jakiejs blondynie wlosy.
Pytania do obrazka :
1) jak mysle, czy to profesjonalna fryzjerka czy nie ?
2) czy duzo ludzi dba o swoj wyglad osobisty czy to jest wazne i dlaczego ?
Scenki :
a) opowiedziec o najbardziej popularnych sportach w moim kraju. zapytac jaki sport uprawia ? gdzie najblizej jest jakies miejsce do uprawiania tego sportu ?
b) relacja z koncertu. skad mialam bilety, jak przebiegal koncert, jak zachowywala sie publicznosc i czy jej sie podobalo
c) dyskusja na temat fast fooda. wolalabym isc do innej restauracji i dlaczego chce tam
Powodzenia !
» sylwia666
(Gość)
Sob Maj 07, 2011 17:38
Re:Scenki- matura ustna 2011
A ja mam prosbe do wszytkich maturzystów z MAZOWIECKIEGO ;) podzielmy się swoimi scenkami a napewno uda sie nam wszystkim zdac
pozdrawiam ;D
» digitia
(Gość)
Sob Maj 07, 2011 17:56
A ja tę samą prośbę kieruję do ludzi z POMORSKIEGO ;)
» ...Ania...:)
(Gość)
Nie Maj 08, 2011 11:05
Hej Olaaa_s mogłabyś powiedzieć też swoim znajomym aby wpisywali na forum co mieli?? albo mogłabys sie ich zapytać i napisac chociaz tak mniej wiecej...Nawet nie wiesz jak byłabym ci wdzieczna:))
» fryk
(Gość)
Nie Maj 08, 2011 21:13
jakie są procedury podczas ustnej matury z anglika? Jak to wygląda ogólnie. proszę o wyjaśnienie mi tego...
» Dreamer
(Fresh Member-32)
Nie Maj 08, 2011 21:37
Z tego co wiem to po wejściu do klasy, podchodzisz do komisji i losujesz jeden zestaw zadań, na którym są trzy rozmowy sterowane i obrazek. Masz 5 minut na przygotowanie się do rozmowy. Po 5 min. egzaminator mówi, że czas minął i rozpoczyna się egzamin. Po rozmowach i opisie obrazka, egzaminator zadaje ci 2 pytania do obrazka i koniec :D
» Gość
()
Pon Maj 09, 2011 10:33
w pomorskim bd np. znalazles bezdomnego psa w jakim jest stanie, modelki na wybiegu, jak chcesz zorganizować swój slub, popros o menu zalety brania udzialu w dodatkowych lekcjach,, tyle wiem ze moze byc..
» <Karolina>
(Gość)
Pon Maj 09, 2011 13:04
dziś zdawałam miałam 12 zestaw obrazek przedstawiał ludzi kąpiących się w morzu i stojących na pomoście. jedna z dziewczyn stojących na pomoście była przykryta chustką druga była w kostiumie kąpielowym a facet trzymał w ręku rurkę do nurkowania.
1 scenka: twój kolega przeprowadza się do nowego domu zapytaj się:
-kiedy się przeprowadza do nowego domu
-jak ten dom wygląda
-powiedz kiedy przyjedziesz zobaczyć nowy dom
2 scenka: jakoś wyleciało mi z głowy
3 scenka: organizujesz imprezę urodzinową twoja sąsiadka czepia się że jesteś za głośno i ogólnie nie pasuje jej to:
-powiedz o okolicznościach imprezy
-powiedz że wcale nie organizujesz często imprez
-powiedz jak rozwiążesz tą sytuację
» BoSko
( Admin -903) 
Pon Maj 09, 2011 13:08
Hej,
Wpisujcie w temat w odpowiednim województwie. Będzie dużo łatwiej. Tutaj jest lista tematów: http://www.e-ang.pl/forum/f,16,Matura.html
Poszukajcie swojego województwa i tam wpiszcie. Jeśli będzie wszystko w jednym wątku to zaraz będzie pełno pytań w stylu "jakie to województwo" i utoniemy w morzu niepotrzebnych wypowiedzi. Konkretnie i w dobrym miejscu, ułatwiajmy sobie życie.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
|