|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» nataliss
(Gość)
Pią Maj 06, 2011 19:24
Re:czy moglibyście mi sprawdzic list?
Wiadomość
Hi Mark,
I’m very sorry, that I can’t go to London to you.
I lost my documents in train. It was very important.
My new documents will be in next week.
Could you tell me, if I can go to you to London in April?
Bye,
XYZ
LIST
Hi Mark,
Thank you very much for your letter. It was very nice to hearing from you. I’m very sorry that I didn’t answer your letter earlier. I had very important exams. How are you?
I’m very happy, that you go to me, to Poland. You should have in Poland Tshirt, laptop and umbrella. Today weather is very good. I have birthday in next week. I would like to make party in Monday. Could you tell me , if it is good idea?
I would like make party In my garden , because I like fresh air , and I have swimmingpool in my garden.
Could you tell me , if you can take my tshirt? I will be on the airplane.
Anyway. Write soon. I finish my letter, because I have to visit my ill grandmother in hospital. Best regards for your family and your girlfriend. Thank you.
Take care,
Write soon,
XYZ
JESTEM TEGOROCZNA MATURZYSTKA CZY MI SPRAWDZI TO KTOS WEDLUG CKE BARDYO PROSZE JESTEM ZALAMANA
» sun
(Gość)
Sob Maj 07, 2011 16:33
Nie masz być czym załamana! List zawiera błędy, ale wiadomo o co chodzi i wykorzystałaś informacje zawarte w poleceniu, a to Ci daje już na starcie punkty! Spokojnie
» tulip
(Gość)
Sob Maj 07, 2011 16:43
Naprawdę dobrze napisane 5+7p brawo!
» sun
(Gość)
Sob Maj 07, 2011 17:10
Widzę,że się zgadzamy, poradziła sobie!
» popijm
(Gość)
Nie Maj 08, 2011 8:03
tulip a ty jestes uczniem czy nauczycielem ze masz pewnosc co do sprawdzania prac??
|