|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Gość
()
Pią Maj 06, 2011 11:45
Matura angielski brak akapitów itd.
Witam, po maturze zczaiłem sie ze zapomniałem zrobic akapity w liście nieformalnym, zrobiłem wszystko w jednym ciągu tylko na początku zrobiłem i pod koniec, czy będzie za to dużo punktów odjęte? W krótkiej formie użytkowej napisałem zamiast lost zgubić I losed my all documents, czy ten błąd jakos zawazy na mojej pracy? Aha i napisałem staying jako pobyt, może być?
» krecik123321
( Friend -221) 
Pią Maj 06, 2011 13:37
Za brak akapitów odejmą Ci pkt. za formę, konstrukcję. Jeden/dwa pkt. za akapity. I losed - rażący błąd, ale pewnie 0.5 lub 1 pkt za brak poprawności językowej. Tak naprawdę to wszystko zależy od weryfikatora maturalnego, który będzie to sprawdzał.
» ania363
(Gość)
Pią Maj 06, 2011 13:40
Re:Matura angielski brak akapitów itd.
hej. na dzisiejszej maturze napisałam notatke i chciałam zeby ktos mi ja sprawdził pod kontem matury...:)
Miałeś odwiedzić kolege w Anglii ale zgubiłeś dokumenty. napisz do niego wiadomośc:
*przeproś ze nie możesz przyjechać
*poinformuj o zgubieniu dokumentów
*napisz ile czasu bedziesz czekać za nowymi dokumentami
*zapytaj o mozliwośc przyjazdu w innym terminie
sorry but I don't visiting you, becouse I lost document. my new document wos mounth. do I can visiting you two mounth?
all the best
XYZ.
» An 35
(Gość)
Pią Maj 06, 2011 13:59
RAŻĄCE BŁĘDY NIESTETY
» ania363
(Gość)
Pią Maj 06, 2011 15:45
Re:Matura angielski brak akapitów itd.
aha. ale na ile pkt można to ocenić?
» An35
(Gość)
Pią Maj 06, 2011 16:18
Niby jakąś treść wykorzystałaś, myślę, że 2, góra 3. Gorzej będzie z listem, skoro popełniasz takie błędy, to w liście będzie podobnie. I tam góra 4. Bardziej liczyłabym na pozostałą część egzaminu)
» tulip
(Gość)
Sob Maj 07, 2011 16:47
2p zdecydowanie
|