|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» adi432
(Born-1)
Wto Kwi 19, 2011 20:37
Matura ustna i pisemna poziom podstawowy kilka pytań:)
Witam za 2 tygodnie mam maturę i mam kilka pytań co do egzaminu z języka angielskiego,a więc:
Pytania do egzaminu ustnego:
- czy trudno zdać taki egzamin na te 30%? nie ukrywam,że jestem słaby z angielskiego i 30% by mi wystarczyło.
- Może polecacie mi jakieś strony internetowe bądz też kursy mp3, do nauki jezyka angielskiego przed tym egzaminem.
Z jakimiś słówkami badz też działami,które przydadza sie na ten egzamin?
- Czy jak bede mówił nie za bardzo dokładnie,to mam szanse zdać ten egzamin na te 30%?
- ewentualnie czego moge sie spodziewac na takim egzaminie ?( typu z jakich działów bedzie ten egzamin)
Egzamin pisemny:
- Z tego egzaminu miałem 47% ( egzamin maturalny z operonem 2011) i zrobiłem wszystko oprócz zadań otwartych czyli pisanie własnego tekstu. Jak byście mogli polecic jakies strony badz inne materiały z,których dowiedziałbym sie w jakim czasie i jak układać zdania w jezyku angielskim.( dużo rozumiem ale z gramatyką i pisaniem po angielsku jestem na bakier) Rownież przydałyby mi sie jakies strony ze słówkami,bo nie ukrywam chciałbym wzbogacic swoje słownictwo.
- mam taka ksiażke :
Longman Matura podstawowa z języka angielskiego czy ona jest dobra do nauki gramatyki itp od podstaw? i czy dobrze przygotuje mnie do matury?
Za odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam.
» krecik123321
( Friend -221) 
Pią Maj 06, 2011 13:39
Ustna podstawowa to prościzna, możesz nawet łamać język, ale nie trzeba za dużych umiejętności.
Działy musisz poszukać, bo gdzieś ostatnio się na to natknąłem, ale nie pamiętam gdzie.
|