Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

mógłby mi ktoś pomóc przetłumaczyc???

Forum językowe | dział: Tłumaczenia / Translations

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» candyOne (Born-2)
Nie Wrz 09, 2007 18:15
mógłby mi ktoś pomóc przetłumaczyc???

mam na dzisiaj przetłumaczyć tekst i nie daje redy bo mam tylko do pomocy translator komputerowy ale on zle mi tlumaczy a nie mam slownika :cry: :( bylabym bardzo wdzieczna!:)

Thailand is beautiful country with a rich culture, just south of China. People call it 'the jewel of south-east Asia' for a good reason. Its tropical climate white sandy beaches and ancient temples make it a perfect holiday destination. What makes it really special, though, is its people.
Thai people are good-looking. They are short with delicate features. They have got black hair, dark eyes and light brown skin. The Thais are friendly people who are well know for being generous and kind "We are a happy people who have strong wills and are especially proud of our history, "says Kasem from Bangkok.
Most people in Thailand live in villages. A typical Thai village consist of wooden houses, a school and Buddhist temple. Most of the people in the villages are farmers and fishermen. The men usually work in fields or catch fish in the rivers, and the woman plant the crops.
Family life is very important in Thailand, and families often eat together. Thai food is very spicy and includes curries, fish, seafood soups and noodles. "We eat rice with our meals and use a lot of strong spices in our cooking, "explains Kasem.
Thai people love to enjoy themselves. Popular free-time activities include Thai boxing and watching tradiotional dance shows. Thais also celebrate many festivals throughout the year. "My favourite holiday is Surin, in November, when we always have elephant football matches, "says Kasem.
Thailand is a wonderful country. Its fascinating sights, rich cultural history and warm-hearted people make it unique.

» Alice0 (Gość)
Nie Wrz 09, 2007 18:43

ze słowników polecam dict.pl

» Gość ()
Nie Wrz 09, 2007 18:48

dziękuję bardzo :)

Dyskusja była nieaktywna przez 1720 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 2| Wyświetleń: 768)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.