Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

1 strona pracy dyplomowej - plac miejski

Forum językowe | dział: Giełda

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» janeck (Gość)
Nie Mar 20, 2011 9:16
1 strona pracy dyplomowej - plac miejski

Witam
Proszę o pomoc w przetłumaczeniu 1 strony z pracy dyplomowej. Jest to zakończenie, które również musi być po angielsku.

Myślę, że symboliczna wpłata 20 zł jest adekwatna za włożony trud dla osoby która się podejmie tego tłumaczenia
pozdrawiam
Michał
gg-2376229

Podsumowanie
Największym atutem projektowanego terenu jest jego powierzchnia oraz lokalizacja. Położenie tak dużego obszaru w ścisłym centrum stu tysięcznego miasta niesie za sobą wiele możliwości. Zaczynając od wyboru konkretnego zastosowania tego miejsca, a kończąc na wybranym, szczegółowym projekcie. W erze „hipermarketów” trudno jakikolwiek teren zaadoptować do celów innych niż handlowo- usługowych. Tylko czy dla krajobrazu miejskiego było by to korzystne rozwiązanie ? W tym celu obszar ten poddałem rozmaitym analizom i w moim przekonaniu idealnym rozwiązaniem będzie stworzenie placu miejskiego. Głównym argumentem przemawiającym za stworzenie przestrzeni miejskiej o takim właśnie charakterze jest fakt, iż miasto Jastrzębie Zdrój nie posiada takiego miejsca. Zaprojektowany plac mógłby wypełnić lukę w życiu mieszkańców, a może i nawet stać się atrakcją dla osób z pobliskich miejscowości. Inwestycja ta na pewno nie była by tania, również same koszty utrzymania placu mogły by być znaczne. Jednak wdrożenie tego projektu w życie z pewnością wniosło by wiele pozytywnych odczuć dla mieszkańców, użytkowników tego miejsca. Wprowadzenie do projektu obiektu o charakterze gastronomicznym- restauracja z dużym obszarem przynależnym do niej, z pewnością podniosło by atrakcyjność tego terenu. Jest to tylko jeden ze sposobów na przyciągnięcie większej ilości odbiorców .
Główną gałęzią przemysłu w Jastrzębiu jest górnictwo węgla kamiennego. Znajdują się tu trzy czynne kopalnie zrzeszone w Jastrzębskiej Spółce Węglowej. Jest to największe źródło dochodu mieszkańców. Jednak złoża węgla , jak i każdego innego surowca wydobywanego spod ziemi są ograniczone. W przeciągu najbliższych 20-30 lat miasto będzie musiało przejść szereg transformacji aby nie doprowadzić do masowej emigracji mieszkańców. Dlatego już dziś władze miasta poszerzają ofertę edukacyjną , otwierane są nowe centra handlowe, modernizowane i przebudowywane drogi. Miasto w swoich przekształceniach nie powinno jednak pomijać miejsc które łączą ludzi i umilają im wolny czas. Dlatego jestem przekonany o racji bytu takiego właśnie obiektu i w tym miejscu.

Sprzedaż materiałów do których nie masz praw autorskich jest NIELEGALNA
» emiwenda (Born-2)
Sob Mar 26, 2011 23:31

Użytkownik janeck nie wywiązał się z umowy. Szczeniackie zachowanie dodatkowo potęguje mój niesmak. Szkoda czasu. Nie polecam.

» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Nie Mar 27, 2011 12:43

emiwenda napisał(a):
Użytkownik janeck nie wywiązał się z umowy. Szczeniackie zachowanie dodatkowo potęguje mój niesmak.

Trzeba być bardzo ostrożnym. Jeśli nie możesz go namierzyć, wklej tutaj Twoje tłumaczenie i opisz sytuacje. Może ktoś dzięki google znajdzie ten tekst (albo raczej tłumaczenie) i przeczyta jak okrada innych autor tej pracy...

Dyskusja była nieaktywna przez 425 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 2| Wyświetleń: 470)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.