|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» pawstone
(Born-4)
Wto Mar 15, 2011 10:14
Matura ustna 2011
Witam!
Mam kilka pytan odnośnie matury ustnej z angielskiego
1.
Czy to prawda że pytania do obrazka nie są juz zapisane pod ilustracją tylko czyta je egzaminator? boje się ze nie zrozumiem :(
2.
Czy tutaj są wszystkie tematy na mature? Jest ich tylko 15? - czy słownictwo z tych działów powinno wystarczyć na mature ustna (podstawowa)?
http://www.t4tw.info/angielski/matura.htm
3.
Co jeśli odpowiem na pytanie ale nie będę mowił poprawnie jeśli chodzi o gramatyke? np. uzyje złego przyimka, nie dodam koncówki itd?
proszę o odpowiedz,
pozdrawiam.
» Kaśka :)
(Gość)
Wto Mar 15, 2011 12:33
Pod obrazkiem są napisane pytania. Egzaminator może Ci zadać dodatkowe ( zrobi to na 100%) Nawet jezeli będziesz mówił mało stylistycznie nic sie nie dzieje moze Byc nawet :Kali jeść kali kupić. Takze nie przejmuj się matura to kaszka z mleczkiem :)) Powodzenia i pozdrawiam
» martin_gc
(Occasional Member-124) 
Wto Mar 15, 2011 16:05
pawstone napisał(a):Czy to prawda że pytania do obrazka nie są juz zapisane pod ilustracją tylko czyta je egzaminator? boje się ze nie zrozumiem
Kaśka :) napisał(a):Pod obrazkiem są napisane pytania.
Wydaję mi się, że wprowadzasz go w błąd. On nie będzie widział tych pytań. Najwyżej może poprosić o powtórzenie pytania lub wyjaśnienie. Nie jestem pewien tego, więc proszę kogoś odpowiedź.
» pawstone
(Born-4)
Sro Mar 16, 2011 8:34
A jak jest jesli chodzi o egzamin pisemny - o wypracowanie? co jesli napisze z bledami?
» karola9206
(Gość)
Sro Mar 16, 2011 18:47
Re:Matura ustna 2011
Pytań nie ma pod obrazkiem ma je tylko egzaminator i to on zadaje te pytania. Jeżeli nie zrozumiesz możesz poprosić o powtórzenie albo o zadanie tego pytania w innej formie bardziej zrozumiałej dla Ciebie np. Dostając zestaw dostajesz obrazek, który Ty sam musisz opracować masz na to 5 minut żeby przygotować sobie nawet na kartce opis.
» doot
(Gość)
Sro Mar 30, 2011 19:03
pytań na egzaminie nie widać. Musisz je zrozumieć albo poprosić o dokładniejsze nakierowanie
» Agna;)
(Gość)
Nie Kwi 03, 2011 22:03
list formalny przykłady na mature czy ktoś znalazł przykłady które naprawde się przydadzą? wszędzie znajduje tylko zdania które trzeba sklepać byłabym wdzięczna;)
» Anusia130292
(Gość)
Wto Kwi 19, 2011 18:59
Potwierdzam że pytań zdający nie widzi do obrazka. Egzaminator ma je tylko w swoim zestawie niestety. Też czeka mnie matura. I moja pani od angielskiego dokładnie wszystko wyjaśniła :)
A mam pytanko- kiedy macie maturę ustną z anglika?
» Gość
()
Wto Kwi 26, 2011 15:39
11 maj
» aaannn
(Gość)
Sro Kwi 27, 2011 18:14
ja mam 9....
|