|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» roza55
(Newbie-20)
Sob Mar 12, 2011 17:15
audio
od kilku dni nie mge odsluchiwac wymowy w zadnym zestawie czy to jest tylko chwilowe?
» koko
(Frequent Member-230) 
Sob Mar 12, 2011 19:00
U mnie wszystko działa.
_________________ koko
» BoSko
( Admin -903) 
Pon Mar 14, 2011 9:40
roza55 napisał(a):od kilku dni nie mge odsluchiwac wymowy w zadnym zestawie czy to jest tylko chwilowe?
Audio dla Twojego konta zostało wyłączone, ponieważ generowałaś 80% całego zużycia serwera. Ty jedna 80%, a pozostałe 700 osób odsłuchujące audio 20%. Odsłuchy są dla wspomagania nauki, żeby wiedzieć jak się dane słówko wymawia, a nie do słuchania non stop do poduszki. Przykro mi, ale nie miałem innego wyjścia, bo za chwile by się okazało, że przez Ciebie jedną nikt nie może słuchać.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» roza55
(Newbie-20)
Pon Mar 14, 2011 9:54
Re:audio
czy audio zostanie mi przywrocone ? ja nie mialam pojecia ze nie nalezy sluchac caly czas i na pewno sie to nie powtorzy przepraszam i prosze o przywrocenie
» BoSko
( Admin -903) 
Pon Mar 14, 2011 11:32
roza55 napisał(a):czy audio zostanie mi przywrocone ?
Włączyłem, ale proszę korzystać mniej samolubnie.
» roza55
(Newbie-20)
Pon Mar 14, 2011 15:29
dziekuje
» Lucjanex
(Born-3)
Wto Kwi 26, 2011 13:47
Witam,
mam podobny problem jak koleżanka roza55 i zastanawiam się czy nastąpiła awaria w serwisie e-ang.pl czy też podpadłem Adminowi BoSko ???
Swego czasu dość intensywnie korzystałem z funkcji odsłuchu audio i była to dla mnie najbardziej funkcjonalna część serwisu, ale nie wiem czy korzystałem na tyle intensywnie, by zostać w efekcie odciętym od tej funkcjonalności?
Proszę o odpowiedź, i o ile brak odsłuchu audio, to wynik mojej nadgorliwości w używaniu tej funkcji, także o przywrócenie mi możliwości odsłuchu. Obiecuję, ze posypię głowę popiołem i postaram się korzystać z tej funkcji z umiarem :)
Przemek
» BoSko
( Admin -903) 
Wto Kwi 26, 2011 14:07
Lucjanex napisał(a):czy też podpadłem Adminowi BoSko
To nie jest kwestia podpadnięcia. Muszę utrzymywać balans pomiędzy dostępnymi zasobami a ich zużyciem przez wszystkie osoby.
Lucjanex napisał(a):Swego czasu dość intensywnie korzystałem z funkcji odsłuchu audio i była to dla mnie najbardziej funkcjonalna część serwisu, ale nie wiem czy korzystałem na tyle intensywnie, by zostać w efekcie odciętym od tej funkcjonalności?
Tak, dokładnie to jest przyczyną. Jest nałożony ukryty limit transferu audio na każdego użytkownika. Na tyle duży, że przy normalnym korzystaniu po prostu nie da się go przekroczyć. Na te prawie 60 000 zarejestrowanych osób tylko kilka go przekroczyło. Udało Ci się tego dokonać.
Lucjanex napisał(a):także o przywrócenie mi możliwości odsłuchu
Ok, włączam. Proszę korzystać mniej samolubnie.
» Lucjanex
(Born-3)
Wto Kwi 26, 2011 14:17
Dziękuję za odblokowanie odsłuchu audio, ale mam jeszcze jedno pytanie: Ile mogę razy dziennie kliknąć ten magiczny przycisk, by móc korzystać z odsłuchu audio, bez obaw że zostanie mi znowu zablokowany?
Pozdrawiam :)
Przemek
PS: I po ilu postach na forum można wysyłać PM ? Pozdrawiam ponownie :) P.
» BoSko
( Admin -903) 
Wto Kwi 26, 2011 14:47
Lucjanex napisał(a):Ile mogę razy dziennie kliknąć ten magiczny przycisk, by móc korzystać z odsłuchu audio, bez obaw że zostanie mi znowu zablokowany?
Limit nie jest sztywny. Nie ma ograniczeń dziennych czy miesięcznych. Limit jest zależny od przebiegu Twojej nauki. Załóżmy, że uczysz się nowego zestawu słówek. Taki zestaw to przeciętnie 30 słówek(albo mniej). Spokojnie możesz każdego słówka odsłuchać 2-3 razy, aby dokładnie usłyszeć jak brzmi. Odpowiadając na Twoje pytanie: jeśli dziennie uczysz się 1 zestawu, możesz odsłuchać ok 60 razy (nie pamiętam dokładnych liczb, strzelam). Jeśli dziennie opanowujesz 10 zestawów, spokojnie i bez podejrzeń możesz odsłuchać 600 razy. Limit nie jest sztywny, bo niektórzy uczą się szybciej, a niektórzy wolniej. Zatem jeśli danego dnia opanowałeś 1 zestaw (doszedł do dzienniczka), a na koncie masz powiedzmy 500 odsłuchów, automatycznie jesteś raportowany w logach. Jeśli sytuacja powtarza się wciąż i wciąż, blokuję.
Lucjanex napisał(a): I po ilu postach na forum można wysyłać PM
Więcej niż 2.
» Lucjanex
(Born-3)
Czw Kwi 28, 2011 23:38
Dzięki za dokładne informacje :)
Pozdrawiam :)
Przemek
|