Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

czy mógłby ktoś wprowadzić do tej pracy trochę błędów?

Forum językowe | dział: Trash

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» tomek123 (Born-2)
Czw Sty 27, 2011 19:17

Home Alone” is and will be one of the most famous films ever made. The film was directed by Chris Columbus and it has become a big success. Screenplay was written by John Hughes and despite its age it is still interesting. Many of us sit in front of the TV set every year at Christmas, to spend this time with a little Kevin (Macaulay Culkin).

The McCallister’s family wants to spend Christmas in France. Unfortunately, they were close to miss their flight. As a result, they miss something more… KEVIN! From then on, he

must do everything himself, including the protection of the house from the two thieves who are just waiting to rob McCallister's house. Since then, lots of traps will be waiting for the thieves.

An interesting screenplay. Dynamic action. It's like a crime story! Great soundtrack produced by John Williams makes us feel like we were in this snowy, cold Chicago.
I can’t forget about the young actor who makes us laugh during the movie . I think it’s the best role that he has ever played

To sum up, Home Alone is the best in this film type. It is suitable for children and adults because I know from personal experience that adults laugh at it too.

Nutcracker: Chris Columbus->Andrzej Wajda; John Hughes->Ilona Łepkowska; Macaulay Culkin->Krzysztof Ibisz; John Williams->Beata and Bajm. I już masz 4 błędy. I to jakie!

» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Czw Sty 27, 2011 19:28

tomek123 napisał(a):

Chyba żart. Kosz i 3 godziny odpoczynku na przemyślenie sprawy.

Dyskusja była nieaktywna przez 484 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 1| Wyświetleń: 200)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.