Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

KOREPETYCJE vs SZkoły językowe?

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Forum językowe | dział: Sposoby nauki

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» emeryt (Gość)
Wto Lip 27, 2010 12:14

szkola to szkola, poznajesz ludzi starasz sie, rywalizujesz. a na korepetycjach mozesz trafic roznie...

» czarna.pantera ( Młodszy Specjalista -346) Executive Member
Wto Lip 27, 2010 18:55

i mozesz tez zmienic korepetytora. korepetytor poswieca Ci 100% swojej uwagi, ktorej nie musi dzielic na np. 5-ro innych uczniów - to jest jego najwieksza zaleta, pozatym uczy Cie tego czego chcesz i dostosuje sie do Twoich pomysłów na lekce

» kajass (Born-8)
Sro Lip 28, 2010 8:46
Re:KOREPETYCJE vs SZkoły językowe?

Po części masz rację. Mam porównanie, bo chodziłam na kurs w szkole i miałam korepetytora. Wydaje mi się,że opcja ze szkołą jest lepsza- ma się po prostu na takim kursie większą motywacje. Nie wypada się na przykład nie przygotować, nie odzywać itp. Może początki są trudne ale po "przełamaniu " się nauka idzie gładko. Człowiek jest po prostu na takim kursie nieustannie stymulowany. Oczywiście szkoły językowe są różne, wydaje mi się,ze lepiej wybrać taką w której pracuje się w małej grupie( np Axon w taki sposób prowadzi zajęcia) , nie ma wtedy zagrożenia,że uwaga nauczyciela nie będzie się skupiała na wszystkich uczniach

» czarna.pantera ( Młodszy Specjalista -346) Executive Member
Sro Lip 28, 2010 13:00

tak naprawde to wszystko zalezy od preferencji ucznia. Korepetytor tak samo pyta, zadaje zadania domowe co motywuje ucznia, ktoremu tez powinno byc glupio przed nauczycielem, ze sie nei przygotował. a w grupie w szkole jezykowej pracuje sie tempem naslabszego ucznia, wiec Ci lepsi często tracą, bo mogą pewne rzeczy robic szybciej, ale jednak ze wzgledu na najwolniejszego są spowalniani - tak mi sie wydaje.

» magwas1107usa (Born-5)
Wto Wrz 07, 2010 23:27

zajecia indywidualne daja mozliwosc szybszego i bardziej skutecznego opanowania materialu; lektor jest w stanie jednemu uczniowi poswiecic o wiele wiecej czasu i tym samaym wzmocnic slabe strony osoby uczacej sie; jesli oprocz czestych powtorek materialu, kartkowek dokladniej sprawdzajacych wiedze z gramatyki i slowotowrstwa, dodoamy sporo konwersacji a takze duzo materialow multimedialnych - to efekt pozytywny murowany!:):):)

Dyskusja była nieaktywna przez 626 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2 (Odpowiedzi: 19| Wyświetleń: 4008)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

czarna.pantera korepetytor, Wrocław

magwas1107usa korepetytor, Lodz

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.