|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» emeryt
(Gość)
Wto Lip 27, 2010 12:14
szkola to szkola, poznajesz ludzi starasz sie, rywalizujesz. a na korepetycjach mozesz trafic roznie...
» czarna.pantera
( Młodszy Specjalista -346) 
Wto Lip 27, 2010 18:55
i mozesz tez zmienic korepetytora. korepetytor poswieca Ci 100% swojej uwagi, ktorej nie musi dzielic na np. 5-ro innych uczniów - to jest jego najwieksza zaleta, pozatym uczy Cie tego czego chcesz i dostosuje sie do Twoich pomysłów na lekce
_________________ Pisze prace po angielsku (typu: listy, wypracowania, eseje, itp.), moje gg 3732905
» kajass
(Born-8)
Sro Lip 28, 2010 8:46
Re:KOREPETYCJE vs SZkoły językowe?
Po części masz rację. Mam porównanie, bo chodziłam na kurs w szkole i miałam korepetytora. Wydaje mi się,że opcja ze szkołą jest lepsza- ma się po prostu na takim kursie większą motywacje. Nie wypada się na przykład nie przygotować, nie odzywać itp. Może początki są trudne ale po "przełamaniu " się nauka idzie gładko. Człowiek jest po prostu na takim kursie nieustannie stymulowany. Oczywiście szkoły językowe są różne, wydaje mi się,ze lepiej wybrać taką w której pracuje się w małej grupie( np Axon w taki sposób prowadzi zajęcia) , nie ma wtedy zagrożenia,że uwaga nauczyciela nie będzie się skupiała na wszystkich uczniach
» czarna.pantera
( Młodszy Specjalista -346) 
Sro Lip 28, 2010 13:00
tak naprawde to wszystko zalezy od preferencji ucznia. Korepetytor tak samo pyta, zadaje zadania domowe co motywuje ucznia, ktoremu tez powinno byc glupio przed nauczycielem, ze sie nei przygotował. a w grupie w szkole jezykowej pracuje sie tempem naslabszego ucznia, wiec Ci lepsi często tracą, bo mogą pewne rzeczy robic szybciej, ale jednak ze wzgledu na najwolniejszego są spowalniani - tak mi sie wydaje.
_________________ Pisze prace po angielsku (typu: listy, wypracowania, eseje, itp.), moje gg 3732905
» magwas1107usa
(Born-5)
Wto Wrz 07, 2010 23:27
zajecia indywidualne daja mozliwosc szybszego i bardziej skutecznego opanowania materialu; lektor jest w stanie jednemu uczniowi poswiecic o wiele wiecej czasu i tym samaym wzmocnic slabe strony osoby uczacej sie; jesli oprocz czestych powtorek materialu, kartkowek dokladniej sprawdzajacych wiedze z gramatyki i slowotowrstwa, dodoamy sporo konwersacji a takze duzo materialow multimedialnych - to efekt pozytywny murowany!:):):)
|