Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Gra językowa MemoryGame

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: sugestie

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Nie Gru 19, 2010 21:27
Gra językowa MemoryGame

Zachęcam do dzielenia się opiniami na temat nowej gry w serwisie MemoryGame: http://www.e-ang.pl/memory.php

» jacek16v ( Friend -786) Royal Member
Nie Gru 19, 2010 21:32

Dla mnie bomba :D

» pkpiotr79 (Born-6)
Wto Gru 28, 2010 21:48

czas mi sie nie zatrzymuje po odkryciu planszy

Wto Gru 28, 2010 22:46

pkpiotr79 napisał(a):
czas mi sie nie zatrzymuje po odkryciu planszy

Używasz Internet Explorera? Czy wcześniej działało?

» pkpiotr79 (Born-6)
Wto Gru 28, 2010 23:10

nie dzialalo urzywam Internet Explorera

[ Dodano: Wto Gru 28, 2010 23:19 ]
teraz dziala

Wto Gru 28, 2010 23:25

pkpiotr79 napisał(a):
nie dzialalo urzywam Internet Explorera

Ok, naprawione. Interner Explorer to największe badziewie jakie kiedykolwiek widziało ten świat. Gdybym ja w pracy przepuścił taki feler, jaki właśnie odkryłem w tej dziadowskiej przeglądarce, wyleciałbym na zbity pysk. To się w głowie nie mieści. Musiałem odreagować...

W każdym bądź razie już działa.

» pkpiotr79 (Born-6)
Wto Gru 28, 2010 23:31

dzieki

» koko (Frequent Member-230) Frequent Member
Czw Gru 30, 2010 13:02

Super gra :)

» ahida (Zbanowany-52)
Nie Sty 02, 2011 17:15
Re:Gra językowa MemoryGame

Super gra, zwłaszcza na zapamiętanie i przypominanie sobie słówek, ale czy można by jeszcze dodać jak one brzmią (oczywiście w angielskiej wersji), ponieważ nie wszyscy biorący udział w tej grze znają perfect język angielski)
Uważam, że rozumienie jest ważniejsze (miałam się okazje przekonać) aniżeli to jak jak dany wyraz się pisze.

[ Dodano: Pon Sty 03, 2011 17:24 ]
Wreszcie gra dla "maluczkich", którzy niezbyt wiele jeszcze znają słówek( może znają, ale czasami trudno je sobie przypomnieć) nie mając styczności na co dzień z językiem angielskim. Gra jest super, nie muszę szukać słówek w słowniku (swoim lub Waszym) pozdrawiam

H.O.

Wto Sty 04, 2011 8:30

ahida napisał(a):
ale czy można by jeszcze dodać jak one brzmią

Tak, w nowszej wersji gry będzie można odsłuchać słówek (oczywiście tylko dla zalogowanych).

Zauważyłem, że przeglądarka Internet Explorer błędnie mierzy czas, co powoduje, że ranking jest zafałszowany. W nowszej wersji gry ta przeglądarka nie będzie obsługiwana w ogóle. Mogę również zdradzić, że będą różne poziomy trudności oraz słownictwo będzie tematyczne.

Wto Sty 04, 2011 15:44

BoSko napisał(a):
Mogę również zdradzić, że będą różne poziomy trudności oraz słownictwo będzie tematyczne.

Już mi się podoba :D

Wto Sty 18, 2011 19:12

Choruję na chroniczny brak czasu. O ile różne poziomy trudności już napisałem, to nadal nie mogę znaleźć chwili, żeby usiąść i skomponować tematyczne zestawy słówek. No i jeszcze ten nieszczęsny Internet explorer, który nie radzi sobie z mierzeniem czasu... Odkładam publikację nowej wersji na czas bliżej nieokreślony.

» michal_r77 (Born-5)
Pią Sty 28, 2011 20:56

Gra super, faktycznie mimowolnie wchodzą słowka do głowy. Fajną cechą byłoby wyświetlanie rankingów osobnych albo dla każdego zestawu, albo dla każdego dnia/tygodnia. Widziałem takie rankingi gdzies w portalu z gierkami flashowymi. Świetne bo można sie znaleźć w takim rankingu z wynikiem 20 sek :) A teraz to pierwszy chyba 2,5 sek :) Chciałbym go zobaczyć w akcji na żywo.

Generalnie w sumie chodzi tu o nauke, wiec ten czas i rankingi to taka sprawa poboczna, ale jak ktos lubi rywalizacje to byłoby fajne ulepszenie.

Pią Sty 28, 2011 21:08

michal_r77 napisał(a):
A teraz to pierwszy chyba 2,5 sek Smile Chciałbym go zobaczyć w akcji na żywo.

To jest akcja na żywo

BoSko napisał(a):
Zauważyłem, że przeglądarka Internet Explorer błędnie mierzy czas, co powoduje, że ranking jest zafałszowany.

» michal_r77 (Born-5)
Pią Sty 28, 2011 21:14

Zauważyłem, że przeglądarka Internet Explorer błędnie mierzy czas, co powoduje, że ranking jest zafałszowany.

aaaa, no to troche tłumaczy. Już myślałem że ze mną coś nie tak, a prawie sobie kawe wylałem, jak próbowałem dociągnąć do pierwszej dwudziestki.

Załóż nowy wątek w dziale sugestie | Odpowiedz w tym wątku

Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2 (Odpowiedzi: 22| Wyświetleń: 892)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka

Polecane

Unleashed English
  angielski bez tajemnic
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników
korepetycje angielski Chorzów korepetycje angielski Łomża Szkoły językowe

2006-2012 © e-ANG.pl

AdvancedBoard, sql:2