|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» martin_gc
(Occasional Member-124) 
Sob Gru 11, 2010 10:15
Z którego roku to matura?
Witam, wczoraj pisałem próbną maturę. Miałem takie pytania:
1. (120-150 słów, 10pkt)
Przeniosłeś/łaś się z rodzicami do nowego domu na wsi. Napisz list do kolegi/koleżanki z zagranicy.
- Poinformuj o przeprowadzce na wieś i podaj powód zmiany miejsca zamieszkania.
- Wspomnij kim są Wasi nowi sąsiedzi i w jaki sposób Was przyjęli.
- Podaj DWIE zmiany w Twoim życiu spowodowane tą przeprowadzką.
- Zaproś kolegę/koleżankę na wakacje i zaproponuj wspólne zwiedzanie okolicy.
2. 5pkt
Napisz ogłoszenie o spotkaniu z pisarzem organizowanym dla uczestników Klubu Miłośników Języka Angielskiego.
- Podaj informacje o organizowanym spotkaniu.
- Wyjaśnij jakiego rodzaju książki pisze zaproszony autor.
- Poproś o przygotowanie się do wzięcia udziału w dyskusji.
- Poinformuj o upominkach dla uczestników.
3.
"Czytanie było jedno o Oliverze złodzieju, druga jakaś historia Lincolma, trzeciego nie pamietam, słuchanie jedno nagłowki tekstów, głownie o rodzinie, dzieciach, nastepne to wywiad o modzie.
Czy wie ktoś z którego roku to matura, bo chciałem sobie zobaczyć odpowiedzi.
[ Dodano: Sob Gru 11, 2010 11:41 ]
O dowiedziałem się, że to matura próbna z 2008 roku, niestety nie ma do niej klucza po problemach z wyciekami. Tu jest arkusz http://wyslijto.pl/plik/y0xo36qli7. Może ktoś ma odpowiedzi? Albo sam rozwiąże rozumienie tekstu czytanego.
» jacek16v
( Friend -786) 
Sob Gru 11, 2010 14:12
Już myślałem, że będę mógł ci pomóc ale to chyba matura z rocznika 07/08.
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
|