|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» anaa07
(Born-4)
Sro Sie 15, 2007 21:57
maturka rozszerzona a podstawowa USTNY
mam pytano czy ktos moglby mi wyjasnic czym rozni sie amturka ustna rozszerzona od podstawy ?!? bylabym bardzo wdzieczna ;]
» :)
(Gość)
Pią Sie 17, 2007 13:36
Matura ustna rozszerzona trochę inaczej wygląda. Na poziomie podstawowym musisz zmierzyć się z następującymi zadaniami: opis ilustracji i pytania egzaminatora dotyczące tej ilustracji oraz trzy rozmowy sterowane dotyczące uzyskiwania informacji, relacjonowania wydarzeń i negocjacji. Na poziomie rozszerzonym są dwa zadania: rozmowa na podstawie tzw. materiału stymulującego oraz prezentacja tematu i dyskusja. Wybierasz jeden z dwóch tematów. Matura rozszerzona jest oczywiście trudniejsza.
» anaa07
(Born-4)
Wto Sie 28, 2007 17:34
ale czy temat do prezentacji dostaje wczesniej czy dopiero na samej maturce ?? :shock:
» jolka
(Gość)
Czw Sie 30, 2007 12:18
anaa07 napisał(a):ale czy temat do prezentacji dostaje wczesniej czy dopiero na samej maturce ?? :shock:
Temat wybierasz na maturze <masz 2 do wyboru>. Dostajesz wcześniej trochę czasu, żeby się przygotować.
» Gość
()
Pią Maj 08, 2009 21:43
Mialem dzisiaj rozszerzoną ustą z angola i powiem szczerze ,że jestem w szoku... temat prezetnacji ,który wybrałem ( zmuszony byłem go wybrac ) był zakręcony....a mianowicie -cytat" Life is like box of chocolates" You dont know what bring you next day" coś w tym stylu......... przeprowadz dyskusjęna ten temat i czy zgadzasz sie z tym stwierdzeniem...UDAŁO sie bo otrzymałem 75% super.....
» perezzzzo
(Gość)
Sob Maj 09, 2009 20:15
To słowa Foresta Gumpa ;) Mozna o samym filmie nawijac nawet zeby czas upchac ;D
|