|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» xxr4bitxx
(Born-1)
Czw Lis 25, 2010 18:29
Pisanie listu nieformalnego...
Witam... Mógłby mi ktoś pomóc napisać list ??? Mój angielski jest niestety zbyt mizerny i nie wiem jak to fajnie sklecic :/
Polecenie jest takie :
Napisz list do kolegi/koleżanki z angli w ktorym opiszesz miejsce w twoim kraju szczególnie warte polecenia turystą z zagranicy:
*określ co to za miejsce i gdzie w polsce sie znajduje,
*napisz co w nim mozna zobaczyc i dlaczego warto je zwiedzic,
*zaproponuj wspolną wycieczkę do tego miejsca podając termin,
*poproś o szybką odpowiedz i wyraź nadzieje na spotkanie,
Zaczołem tak :
Dear xyz,
How are you? I hope you're very well. I've got so much to tell you that I don't know how to begin.
...
I co dalej ? pomoze mi ktoś to skończyć ?
» xxx22
(Gość)
Nie Sty 09, 2011 12:51
Re:Pisanie listu nieformalnego...
Po angielsku!
witam!
1. Chcesz wynajac mieszkanie napisz oglosznie go gazety:
-szukasz mieszkanie do wynajecia
-jak dlugo chcesz je wynajmowc
-podaj preferowana lokalizacje
-podaj kontakt
2. Nie dawno zmienilas prace napisz list do kolegi:
-napisz ze zmnielas prace podaj powod
-napisz gdzie pracujesz i podaj jakie sa twoje obowiazki
-napisz jak sie czujesz i kogo poznalas w nowej pracy
-podaj swoj nowy adres e-mail i popros zeby kolega do ciebie napisal
Prosze o Pomoc.!!
» humane
( Friend -406) 
Nie Sty 09, 2011 16:31
Ad. 2
Hello Mark,
A lot of things had changed since we last met. As regards bad news I have recently changed my job because I suffered abuse. I withstood my boss's insults for years. At present I work in Octopus Inc. It's a financial company, my supervisor is a kind guy and I get on with him quit well. He is very complementary about my work. My responsibilities include calculations and working at a computer with financial software. I've also met a man who works as a financial advisor. We often go to a nearby restaurant after work for lunch. My new e-mail address is newone@one.com. I look forward to hearing from you soon.
Jessica
|