|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» jacek16v
( Friend -786) 
Czw Lis 18, 2010 19:21
BoSko napisał(a):Spokojnie, nie ma się czego bać. Blokuję tylko w ekstremalnych sytuacjach i tylko dostęp do audio, więc cała pozostała funkcjonalność serwisu, czyli powtórki, wyniki ćwiczeń itp, są zawsze dostępne i nikogo nigdy nie zdziwię.
Aha, no to luzik :D
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
» artur198
(Born-1)
Pią Lis 26, 2010 17:58
Re:Lista życzeń. Pomysły na ulepszenie e-ANG.pl
więcej rzeczy do nauki !! ;)
» BoSko
( Admin -903) 
Pią Lis 26, 2010 18:09
artur198 napisał(a):więcej rzeczy do nauki !! ;)
Konkretnie, czego brakuje? Wypisz w punktach.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» Gość
()
Nie Lis 28, 2010 20:13
Nie mogę znaleźć budowy i użycia czasu future perfect continuous. Chyba nie ma go na stronie.
» malenkaja
(Born-2)
Sro Gru 01, 2010 9:55
Moje pytanie jest związane z dodawaniem nowych zestawów słówek, mianowicie dałoby radę zrobić tak, że kiedy dodaję nowy zestaw słówek do publicznych katalogów np "człowiek" jednocześnie dodawały by się one do moich prywatnych zestawów słówek? Pytanie moje jest związane z tym,że już jakiś czas temu wysłałam do sprawdzenia jeden czy dwa zestawy, i do tej pory jeszcze nie są opublikowane, rozumiem,że pewnie nie jestem jedyna i muszę poczekać na ich sprawdzenie, tylko chciałabym już je sobie ćwiczyć, a tak pozostaje albo czekać, albo drugi raz je 'wklepywać' ;pp
_________________ You'll never walk alone!! ;D
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Gru 01, 2010 13:42
malenkaja napisał(a):dałoby radę zrobić tak, że kiedy dodaję nowy zestaw słówek do publicznych katalogów np "człowiek" jednocześnie dodawały by się one do moich prywatnych zestawów słówek?
Moduły zestawów publicznych i prywatnych są zupełnie niezależne i na razie nie ma możliwości publikowania ich w dwóch miejscach jednocześnie. Zastanowię się, czy ma sens przebudowa tego.
malenkaja napisał(a):jakiś czas temu wysłałam do sprawdzenia jeden czy dwa zestawy, i do tej pory jeszcze nie są opublikowane
Jest bardzo prawdopodobne, że zostały odrzucone. Bardzo wiele osób dodaje słówka, które już się znajdują w systemie nauki. Nie ma sensu duplikować wyrazów, więc usuwam każdy, który wydaje mi się dublem. Jeśli podasz datę dodania słówek, mogę sprawdzić czy zostały usuniętę czy jeszcze ich nie sprawdziłem.
» malenkaja
(Born-2)
Czw Gru 02, 2010 8:35
Kurczaki właśnie nie pamiętam za bardzo ale góra dwa tygodnie do tyłu. są to słówka odnośnie charakteru i z tego co patrzyłam może tylko parę faktycznie się będzie dublowało.
[ Dodano: Czw Gru 02, 2010 19:43 ]
jeszcze jedno, nie wiem co się dzieje ale nie działa mi opcja 'ucze się do skutku' znaczy wybieram ją ale i tak tylko po razie przepytuje mnie ze słówka, z którym mam problem.
_________________ You'll never walk alone!! ;D
» qba
(Born-1)
Czw Gru 09, 2010 9:05
Witam, czy istnieje możliwość dodatnia do swego profilu zestawu słówek prywatnych, które zostały przesłane mi linkiem przez innego uzytkownika serwisu?
Są to slowka z naszego kursu i szkoda czasu na wklepywanie ich drugi raz przeze mnie. Może warto pomyśleć o takiej funkcji ? Uważam że byłaby bardzo przydatna. Pozdrawiam !
» BoSko
( Admin -903) 
Czw Gru 09, 2010 9:21
malenkaja napisał(a):Kurczaki właśnie nie pamiętam za bardzo ale góra dwa tygodnie do tyłu. są to słówka odnośnie charakteru i z tego co patrzyłam może tylko parę faktycznie się będzie dublowało.
Odnalazłem te słówka, przejrze je, porównam z tym co już jest i jeśli się nie powtarza, dodam je dzisiaj. Edycja: Większość się powtarzała, zostawało po 3-4 słówka w zestawie po selekcji.
malenkaja napisał(a):jeszcze jedno, nie wiem co się dzieje ale nie działa mi opcja 'ucze się do skutku' znaczy wybieram ją ale i tak tylko po razie przepytuje mnie ze słówka, z którym mam problem.
Faktycznie, nie działa... Zajmę się tym. Dzięki za info. Edycja: Naprawione.
qba napisał(a):Witam, czy istnieje możliwość dodatnia do swego profilu zestawu słówek prywatnych, które zostały przesłane mi linkiem przez innego uzytkownika serwisu?
Są to slowka z naszego kursu i szkoda czasu na wklepywanie ich drugi raz przeze mnie. Może warto pomyśleć o takiej funkcji ? Uważam że byłaby bardzo przydatna.
Kiedyś nawet myślałem nad czymś takim, ale nie byłem pewny czy ktokolwiek kiedykolwiek tego użyje. To ciekawy pomysł. Zastanowię sie jak to można zaimplementować.
Ostatnio zmieniony przez BoSko dnia Pią Gru 10, 2010 15:36, w całości zmieniany 1 raz
» bikitiki
(Born-2)
Pią Gru 10, 2010 8:22
BoSko napisał(a):Witam, czy istnieje możliwość dodatnia do swego profilu zestawu słówek prywatnych, które zostały przesłane mi linkiem przez innego uzytkownika serwisu?
Są to slowka z naszego kursu i szkoda czasu na wklepywanie ich drugi raz przeze mnie. Może warto pomyśleć o takiej funkcji ? Uważam że byłaby bardzo przydatna.
Można by zrobić też tak, że po wykonaniu testu ze słówek przesłanych od innego użytkowanika, wchodzą one auto matycznie do systemu powtórek. Pozdrawiam ;)
» BoSko
( Admin -903) 
Pią Gru 10, 2010 10:26
bikitiki napisał(a):Można by zrobić też tak, że po wykonaniu testu ze słówek przesłanych od innego użytkowanika, wchodzą one auto matycznie do systemu powtórek.
Jest to możliwe i niemożliwe jednocześnie :) Nie będę wyjaśniał szczegółów technicznych.
Moja wizja (i zacząłęm nawet już projektować jak to ma wyglądać od strony programistycznej) jest taka, że właściciel zestawu prywatnego, może "wysłać" swój zestaw do innego użytkownika. Odbiorca, jeśli zaakacpetuje zestaw, dodaje go tym samym do swojej puli zestawów prywatnych i od tego momentu może robić z nim co tylko chce, czyli: edytować, usuwać, wykonywać i używać swoim w systemie powtórek. Jest to niezależna kopia, odłączona od oryginału, nowym włascicielem kopii słówek jest "odbiorca".
» bikitiki
(Born-2)
Pią Gru 10, 2010 11:08
Super, to czekamy ;)
BoSko: Najwcześniej za miesiąc, dwa.
» Lueka
(Occasional Member-63) 
Nie Gru 12, 2010 20:14
Wszystko fajnie, ale brakuje mi jednej rzeczy, a mianowicie: więcej ćwiczeń na słuch, według mnie dobre byłyby tzn. podcasty, do tych nagrań mogłyby być jeszcze pytania.
Dałoby się coś takiego zrobić?
_________________ My generations' apathy. I'm disguised with it. I'm disgusted with my own apathy too, for being spineless and not always standing up against racism, sexism and all those other -isms the counterculture has been whinning about for years. -Kurt Cobain
» Gosiunia22
(Born-1)
Pon Gru 13, 2010 19:01
Lepiej by było zmienić wygląd ; ) :lol:
» jurek2
(Born-8)
Pią Gru 17, 2010 18:28
Moja sugestia to stworzenie jakiegoś folderu w Panelu Edukacyjnym "Nauka Słówek" aby można było tam zapisać odnośniki do ciekawych dla siebie zestawów słów.
Chodzi mi o to że swoje prywatne słówka które chce przerabiać mam pod ręką a jeszcze jakby tak można mieć wszystkie ciekawe dla siebie zestawów słów publicznych.
|