|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» marcio19
(Born-3)
Pią Sty 20, 2012 13:35
witam, dlaczego nie wyswietla juz ilu jest uzytkownikow online?
» BoSko
( Admin -903) 
Pią Sty 20, 2012 13:44
marcio19 napisał(a):witam, dlaczego nie wyswietla juz ilu jest uzytkownikow online?
Padł serwer odpowiedzialny za statystyki. Od wczoraj walczę o odzyskanie danych i postawienie go na nowo...
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» darospec
(Born-1)
Sob Sty 28, 2012 2:06
i tak super że ktoś stara się to poprawić :)
» TooToo
(Born-2)
Nie Sty 29, 2012 13:16
Myślę że najlepsze by było to co napisała powyżej inna zalogowana uczestniczka E-ang.pl . I ta trzecia gra językowa to super wspaniały pomysł;)
[ Dodano: Nie Sty 29, 2012 13:17 ]
:mrgreen:
To super pomysł;)
» geru
(Born-7)
Sro Lut 08, 2012 0:15
Czat czat czat
» shaap
(Occasional Member-76) 
Czw Lut 23, 2012 11:21
Chcemy nowa zorgrywke :>
» karington87
(Born-1)
Czw Lut 23, 2012 15:54
Moim skromnym zdaniem przydałby się lektor przy nauce słowek i kursie 1000 słówek, z całą pewnością pomogłoby to w zapamiętywaniu i poprawnej wymowie. Drugą kwestią jest aby ulepszyć powtórki, system powinein zapamiętywać wynik w procentach ale słowa, w których popełniliśmy błąd. pozdr :|
» BoSko
( Admin -903) 
Czw Lut 23, 2012 16:26
karington87 napisał(a):Moim skromnym zdaniem przydałby się lektor przy nauce słowek
Ależ przeciez on juz istnieje.
karington87 napisał(a):i kursie 1000 słówek
Te słówka są powielone z działu Nauki Słówek. Nie ma nic nowego. Są niejako powtórką, dodatkiem, uzupełnieniem. Zapamiętywanie słówek wraz z lektorem i systemem powtórek obowiązuje tylko w dziale Nauka Słówek i to tam należy się skupić.
karington87 napisał(a):Drugą kwestią jest aby ulepszyć powtórki, system powinein zapamiętywać wynik w procentach ale słowa, w których popełniliśmy błąd.
Przyznam, że tego zdania nie zrozumiałem. Po zakończonym zestawie słówek jest wynik procentowy, który jest zapisywany w celu późniejszego porównania. Zrobiłeś 2/3 słówka, masz 66%, proste.
» lalalalala
(Gość)
Nie Lut 26, 2012 11:46
czasowników nieregularnych
» Zabiela
(Born-2)
Nie Lut 26, 2012 22:08
Re:Lista życzeń. Pomysły na ulepszenie e-ANG.pl
Czy do słówek z własnych zestawów jest możliwość podpięcia wymowy?
» dephea
(Newbie-22)
Nie Lut 26, 2012 22:14
BoSko, ja chyba zrozumiałam to zdanie z procentami i słowami :P
karington87 napisał(a):Drugą kwestią jest aby ulepszyć powtórki, system powinein zapamiętywać wynik w procentach ale słowa, w których popełniliśmy błąd. pozdr
Jemu chodziło o to, że system zapamiętuje %, a lepiej by było, gdyby pamiętał słowa, których nie umieliśmy, bo wtedy łatwiej ogarnąc czego nie umiemy a co już umiemy (nie bardzo wiem jak to wyjaśnić :P)
_________________ Keep your feet on the ground, when your heart is in the clouds.
» BoSko
( Admin -903) 
Nie Lut 26, 2012 22:58
dephea napisał(a):Jemu chodziło o to, że system zapamiętuje %, a lepiej by było, gdyby pamiętał słowa, których nie umieliśmy,
Na liście zestawów nauczonych http://www.e-ang.pl/panel.php?mod=nauka zamiast wyników w procentach miałyby być wymienione słówka?? Bez sensu. Takie rozwiązanie nigdy nie zostanie wcielone w życie na e-ANG.pl. Jakiekolwiek wyniki zawsze są podawane w procentach albo jako ocena, ale nie jako lista słówek...
» dephea
(Newbie-22)
Nie Lut 26, 2012 23:07
nie na liście zestawów nauczonych, tylko w momencie robienia powtórki. Podam Ci przykład, będzie łatwiej (oby!)
Rozwiązuję jakiś test. Pada słowo kaganiec. Nie wiem, więc opuszczam to pole. Za X dni robię powtórkę. Znów trafiam na kaganiec. Wpisuję muzzle. Po zakończonej powtórce pokazuje mi się lista słów. I tam chyba miałaby być jakaś informacja o tym, że słowko którego nie znałeś już znasz ;)
_________________ Keep your feet on the ground, when your heart is in the clouds.
» BoSko
( Admin -903) 
Pon Lut 27, 2012 9:31
Rozumiem, czyli przy wynikach wykonanego zestawu dodatkowy komunikat, żeby użytkownik wiedział, że nie znał słówka i nagle już je poznał. Sprowadza się to do już omówionego problemu: http://www.e-ang.pl/forum/t,27296,Nowa-funkcjonalnosc-.html
Nadal mnie to nie przekonuje, bo dodatkowy zysk znikomy, a dla każdego nauczonego zestawu trzeba zapamiętywać w bazie danych dokładnie które słówka zna/nie zna.
To droga fanaberia niż faktyczne ulepszenie, niestety odpada. Ale dzięki za pomysł.
» jacek16v
( Friend -786) 
Pon Lut 27, 2012 12:48
Mam pytanko.
Czy jest szansa na stworzenie systemu powtórek frazali?
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
|