|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» monikakozielska10
(Born-4)
Pon Lis 21, 2011 18:41
Re:Lista życzeń. Pomysły na ulepszenie e-ANG.pl
słownik
ćwiczenia do każdj gramatyki czsu.
:)
:D
» goldfinger
(Born-1)
Sro Lis 30, 2011 5:34
- mozna by cos zrobic aby -tlumaczenie piosenek mozna bylo sluchac u mnie jest to nie mozliwe od dluzszego czasu.
» elwis
(Born-2)
Sro Lis 30, 2011 7:38
Witam.
Kiedy można liczyć na kolejne lekcje w Kursie dla Średniozaawansowanych?
» ewela84
(Newbie-11)
Sro Lis 30, 2011 7:50
wita, czy znajde tu cos na temat czasownikow modalnych, jesli tak to gdzie?
» sollution
(Born-5)
Pią Gru 02, 2011 16:37
Fajnie by było też widzieć poprawy w panelu edukacyjnym w ,,3 nowe testy" tam gdzie są kolokacje itd. :wink:
» wysu
(Born-5)
Wto Gru 06, 2011 23:15
Będzie może wprowadzona możliwość "Combo powtórki" w trybie fiszek?
» BoSko
( Admin -903) 
Wto Gru 06, 2011 23:59
wysu napisał(a):Będzie może wprowadzona możliwość "Combo powtórki" w trybie fiszek?
Jest taka funkcjonalność, można sobie wybrać fiszki do combo powtórki: http://www.e-ang.pl/combo-powtorka.php (pkt II). Jednakże wyniki w trybie fiszek przy combo powtórce nie są zapisywane do dzienniczka. Rejestrowanie wyników w combo jest tylko w trybie wpisywania.
Nie przewiduję rozbudowy combo w najbliższym czasie.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» zosiasn
(Born-1)
Wto Gru 27, 2011 0:15
witam wszystkich! to moj pierwszy dzien tutaj i jestem zachwycona! świetna strona- dziekuje! zosia
» Bartek1986
(Born-1)
Sob Gru 31, 2011 16:00
hey
dla mnie byloby super gdybym mial do dyspozycji wiecej materiałów do nauki ze słuchu... np jakies czytane artykuły z polityki ogólnej biznesu badz ciekawostek dot swiata
pozdrawiam
» takietam
(Gość)
Sob Sty 14, 2012 18:07
ogólnie strona do nauki słówek jest ok., ale dlaczego jeszcze nie ma możliwości odsłuchu słówek jak prawidłowo każde słówko wymawiać, było by to bardzo pomocne.
BoSko: Załóż konto dzidzia to będziesz sobie mogła słuchać...
» adrian190892
(Born-2)
Sob Sty 14, 2012 19:02
ja tylko zmienił bym, raczej dodałbym więcej piosenek z tekstem do wpisywania. A poza tym strona jest świetna
:D
» aw2483
(Born-2)
Nie Sty 15, 2012 15:06
Witam, przydałby się mały podręczny notatnik, gdzie można napisać coś:)
Właśnie uczę się słowek, i chciałam sobie zapisać kiedy się używa czasownika KEEP a kiedy HOLD i niestety nie mam gdzie:)
Pozdrawiam
» merithus
(Born-4)
Pon Sty 16, 2012 9:33
Witam,
Nie wiem czy była taka propozycja ale fajnie by było gdyby przy nauce słówek można by zmieniać język tzn. w chwili obecnej mamy naukę albo każde słowo raz albo aż do skutku i oprócz tego dorobić tryb nauki z pol -> ang (jest teraz), ang -> pol i mieszany tzn system raz by wyrzucał słówko po polsku a np następne po angielsku i zrobić algorytm losowy jak w przypadku czasowników nieregularnych i ich form.
pozdrawiam
» artas20
(Born-2)
Sro Sty 18, 2012 21:12
zgadzam sie z merithus!
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Sty 18, 2012 21:53
merithus napisał(a):Nie wiem czy była taka propozycja ale fajnie by było gdyby przy nauce słówek można by zmieniać język tzn. w chwili obecnej mamy naukę albo każde słowo raz albo aż do skutku i oprócz tego dorobić tryb nauki z pol -> ang (jest teraz), ang -> pol i mieszany tzn system raz by wyrzucał słówko po polsku a np następne po angielsku
artas20 napisał(a):zgadzam sie z merithus!
Kierunek ang->pol na pol->ang można zmieniać w fiszkach.
W systemie wpisywania jest to niemożliwe z przynajmniej dwóch powodów technicznych, które teraz przychodzą mi do głowy:
- przycisk 'alt' powoduje przejście do następnego wyrazu. Chcąc wpisać słowo, które zawiera polskie znaki dialektyczne, okaże się, że się nie da
- słówka w bazie są dostosowane, aby uczyć się w trybie pol->ang. Jest wiele wyrazów, które mają ten sam polski odpowiednik, ale w angielskim są inne. Przykładem na zobrazowanie tego jest słowo robak. W bazie mamy "robak (b..) - bug" i "robak (w..) - worm". Te pierwsze literki w nawiasie z kropeczkami mają zasygnalizować użytkownikowi z którym wyrazem ma do czynienia. Gdyby teraz nagle zmienić kierunek nauki, uczeń musiałby wpisać całe wyrażenie "robak (w..)", aby system mu to zaliczył. Pojawiłoby się tysiące głosów niezadowolenia, że to bez sensu i że to jakiś pajac wymyślił :)
A teraz powód najważniejszy, logiczny:
Ten serwis służy nauce języka angielskiego, a system wpisywania utrwala u ucznia pisownie danego słówka angielskiego. Po co ktoś ma ćwiczyć jak się dane słówko pisze po polsku? Nie musi go pisać jak chce sprawdzić się w stronę ang->pol, wystarczy mu metoda fiszek.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
|