|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» koko
(Frequent Member-230) 
Pon Lis 15, 2010 19:17
A czy jest możliwe dodanie więcej emotikon? :)
_________________ koko
» BoSko
( Admin -903) 
Pon Lis 15, 2010 19:25
koko napisał(a):A czy jest możliwe dodanie więcej emotikon?
Nie, to nie forum dla sweet nastolatek. Są wszystkie podstawowe emoticony, a nawet dużo więcej. Tutaj się prowadzi rzeczowe dyskusje, a nie wkleja obrazki.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» koko
(Frequent Member-230) 
Pon Lis 15, 2010 19:28
Aha, dzięki za odp. :)
_________________ koko
» J-23
(Gość)
Sro Lis 17, 2010 1:29
Re:Lista życzeń. Pomysły na ulepszenie e-ANG.pl
chce sie zalogowac aby sluchac piosenek i uczyc sie angielskiego i nie moge prosze pomozcie mi jak mam to zrobic
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Lis 17, 2010 8:47
 chce sie zalogowac aby sluchac piosenek i uczyc sie angielskiego i nie moge prosze pomozcie mi jak mam to zrobic
Problem z przeglądarką i ciasteczkami. Też go zaobserwowałem. Jedyny sposób to usunąć wszystkie ciasteczka dla e-ANG.pl... Dodam odpowiednią informację przy panelu logowania.
» koko
(Frequent Member-230) 
Sro Lis 17, 2010 17:58
Czy jest możliwość dania więcej czasu na edycję postu, np. 20 minut?
_________________ koko
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Lis 17, 2010 18:07
koko napisał(a):Czy jest możliwość dania więcej czasu na edycję postu, np. 20 minut?
Nie ma takiej możliwości. Ale możesz sobie dać nieskończoną ilość czasu na przemyślenie kwestii zanim ją wyślesz. To jest najlepsze rozwiązanie.
» wysu
(Born-5)
Sro Lis 17, 2010 18:45
ja mam taki problem:
gdy uczę się słówek i wybieram żeby uczyć się do skutku wtedy nie jest odtwarzane audio automatycznie, nawet nie można zaznaczyć tej opcji, a byłoby to bardzo wygodne
pozdrawiam
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Lis 17, 2010 19:21
wysu napisał(a):gdy uczę się słówek i wybieram żeby uczyć się do skutku wtedy nie jest odtwarzane audio automatycznie, nawet nie można zaznaczyć tej opcji, a byłoby to bardzo wygodne
To jest ograniczenie ze względów ekonomicznych. Jak uczysz się do skutku, możesz robić jeden zestaw do bólu, a więc przy jednej takiej sesji nauki, można odtworzyć nawet 500+ razy audio. Pomyśl jakie to obciążenie dla serwera, a przecież nie jesteś sam. Zasoby muszą starczyć dla wszystkich uczących się w danej chwili. Przy trybie "Każde słówko raz" podczas sesji odtworzysz 20 do 35 razy audio(tyle co jest słówek w zestawie), więc też nie mało, ale serwer daje radę wszystkich obsłużyć(aczkolwiek też są momenty, ze dostaje zadyszki).
Faktycznie, Twoja uwaga jest słuszna, ale nie da się tego rozwiązać.
» wysu
(Born-5)
Sro Lis 17, 2010 21:55
nie no z tymi 500+ to przesada raczej jedno słówko powtarza się max. 5 razy , z czego nie wszystkie się powtarza, ale rozumiem, i tak jest ok :)
» jacek16v
( Friend -786) 
Sro Lis 17, 2010 22:04
wysu napisał(a):nie no z tymi 500+ to przesada
No nie byłbym taki pewien. Ja ostatnio powtarzałem wszystkie nauczone zestawy i gdybym chciał chociaż raz odtworzyć każde audio to i tak by było grubo ponad tysiąc.
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Lis 17, 2010 22:20
jacek16v napisał(a):No nie byłbym taki pewien. Ja ostatnio powtarzałem wszystkie nauczone zestawy i gdybym chciał chociaż raz odtworzyć każde audio to i tak by było grubo ponad tysiąc.
Dokładnie. Popularność serwisu rośnie, a co za tym idzie obciążenie serwera wzrasta. Jest sporo osób które dziennie zużywają bardzo dużo transferu (dokładnie wiem który login ile - w ekstremalnych sytuacjach blokuje pojedynczych użytkowników), gdyby jeszcze im dać możliwość słuchania w trybie do skutku, wszystko by padło. No niestety, takie realia. Pewne ograniczenia muszą być, żeby wszystko w miarę sprawnie działało.
» jacek16v
( Friend -786) 
Sro Lis 17, 2010 22:24
BoSko napisał(a):Jest sporo osób które dziennie zużywają bardzo dużo transferu (dokładnie wiem który login ile - w ekstremalnych sytuacjach blokuje pojedynczych użytkowników)
Z ciekawości zapytam ile mi brakowało do zablokowania, bo nie chciałbym być kiedyś niemile zaskoczony, więc wiedziałbym do jakiej granicy mogę dojść.
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
» BoSko
( Admin -903) 
Sro Lis 17, 2010 22:31
jacek16v napisał(a):Z ciekawości zapytam ile mi brakowało do zablokowania, bo nie chciałbym być kiedyś niemile zaskoczony, więc wiedziałbym do jakiej granicy mogę dojść.
Spokojnie, nie ma się czego bać. Blokuję tylko w ekstremalnych sytuacjach i tylko dostęp do audio, więc cała pozostała funkcjonalność serwisu, czyli powtórki, wyniki ćwiczeń itp, są zawsze dostępne i nikogo nigdy nie zdziwię. Do tej pory zablokowałem dwóch użytkowników. Generowali ruch na poziomie 20.000 mp3 / dzień.... Nie wiem co oni robili, że tyle odsłuchów, ale już tego nie robią :)
» koko
(Frequent Member-230) 
Czw Lis 18, 2010 11:39
BoSko napisał(a):Nie ma takiej możliwości. Ale możesz sobie dać nieskończoną ilość czasu na przemyślenie kwestii zanim ją wyślesz. To jest najlepsze rozwiązanie.
Ok. Rzeczywiście czasami zbyt szybko coś piszę :wink:
[ Dodano: Czw Lis 18, 2010 17:09 ]
 Ciekawa propozycja. Zastanowię się czy jest to możliwe do zrobienia i dam odpowiedź.
I co, jest możliwość dodania tej funkcji (przypominam, że chodziło o aktualny ranking w grze e-ANGame)?
_________________ koko
|